Maison Sinnae Prieurs de St. Julien rouge

Rood | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Maison Sinnae Prieurs de St. Julien rouge

Maison Sinnae

Maison Sinnae is een producent in de zuidelijke Rhône die zowel in wit en rood karakteristieke wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Maison Sinnae komt voort uit de coöperaties van Chusclan en Laudun zij behoren tot de selecte groep van Villages (dorpen) in de Zuidelijke Rhône die het recht hebben hun eigen naam toe te voegen aan de appellation Côtes du Rhône Villages. In tegenstelling tot de meeste andere Villages ligt dit dorp niet op de linker-, maar op de rechteroever van de Rhône, in het departement Gard. De plaatselijke coöperatie vinifieert hier zowel wijnen onder eigen etiket als voor individuele domeinen die van de technische knowhow van de cave gebruik maken. De wijnen uit Chusclan zijn over het algemeen zeer karakteristiek voor de Zuidelijke Rhône, met zowel fruit als kruidigheid. Ze bestaan in de regel voor driekwart uit Grenache, met aanvulling van Syrah en Cinsault. Ook de witte wijnen van dit bedrijf zijn zeer onderscheidend met Grenache blanc in de hoofdrol.


Maison Sinnae

Bekijk Maison Sinnae

Maison Sinnae Prieurs de St. Julien rouge

Rood | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rhône wijn met een diepe granaatkleur. Aantrekkelijke aromatische geur van rood fruit, zoals aardbeien en frambozen. De wijn is vol van smaak, met fluweelzachte tannines en een pittige, kruidige afdronk.

Spijs & moment
Met zijn smaakrijke en kruidige karakter is deze Côtes du Rhône de ideale wijn bij gerechten die eveneens smaakvol en gekruid zijn. Denk aan een vleesspies met Mediterrane kruiden, een stuk lamsvlees met tijm en verse peper, aardappelen uit de oven met rozemarijn, een kip uit de römertopf met verse kruiden of gekookte zomergroenten.

Past goed bij: kruidig, lamsvlees, kip, zomergroenten

Korte omschrijving

Een krachtige, fruitige wijn met kruidige aroma's

Product specificaties

Artikelnummer 13104
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache Noir, Carignan, Syrah, Cinsault
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760012979134
EAN fles 3321770210756