Marcel Martin Crémant de Loire rosé

Rose | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Denis Marchais Syrah rosé

LaCheteau

LaCheteau is een handelshuis in de Loire. Tevens zijn zij producent van een aantal zeer populaire huiswijnseries waarvan een deel van de wijn ook in de Languedoc word aangekocht.

LaCheteau is het grootste handelshuis voor stille wijnen in de regio Val de Loire. Het produceert wijnen in diverse appellations in het Pays de Nantes, Anjou en Touraine, alsmede vins de pays. Vinival is zelf eigenaar van 240 hectare wijngaard en koopt daarnaast nog eens druiven van 500 telers. Het fruit wordt verwerkt in vier productiecentra die elk voldoen aan zeer strenge normen inzake hygiëne en traceerbaarheid. Een tastbaar bewijs hiervan is de certificering ISO 9002. Vinival brengt zijn wijnen onder verschillende merknamen op de markt voor de vin de pays is dit bijvoorbeeld 'Denis Marchais'. Deze commercieel buitengewoon succesvolle wijnen komen deels uit de Loire (VdP du Jardin de la France), deels uit de Languedoc (VdP d’Oc).Bekijk LaCheteau

Marcel Martin Crémant de Loire rosé

Rose | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een Crémant de Loire kan dus ook rosé zijn. Dit is een “saignée wijn” gemaakt van de blauwe druiven Grolleau en Cabernet Franc. Dat zie je niet zo vaak. Daarnaast de bodem van de regio wordt hier gedomineerd door Anjou leisteen en klei-kalkhoudende tufsteen als in de Saumur. Dit zorgt voor een mooie mineraliteit in de wijn. Een zalmroze kleur. De wijn heeft een zachte textuur, met mooie verfrissende zuren. Zijn rijke aroma onthult verleidelijke tonen van rijp fruit en bessen: zoete kersen, rode en zwarte bessen, aardbeien, samen met citroen en grapefruit in de afdronk.

Spijs & moment

Niet alleen het perfecte aperitief voor met Valentijnsdag maar eigenlijk super om zelfs elke avond een feestelijk tintje te geven. Uitstekend bij zomerse gerechten, gegrilde tonijn met anti-boise saus, ceviche van zalm maar kan ook een bordje charcuterie aan.

Korte omschrijving

Grolleau en Cabernet franc. Maar nu eens mousserend. Verleidelijk kers en aalbessen fruit. Tikkeltje kruidigheid. Klasse uit de Loire.

Product specificaties

Artikelnummer 19517
Kleur Rose
Type Mousserend
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Crémant de Loire
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 3176781041635
EAN fles 3176780037691