Maso di Mezzo Chardonnay

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Maso di Mezzo Chardonnay

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het huis Mezzacorona teelt deze Chardonnay in de Dolomieten, op een hoogte van 200 tot 300 meter. De wijn krijgt de wijn een traditionele witte wijnbereiding met kort contact op de schil om ervoor te zorgen dat de aroma's en kenmerken van de druiven worden overgebracht naar de wijn. Een licht tot goudgele kleur met rode en gele appels, abrikoos, witte meloen en citrusvruchten in de neus. De smaak is zeer aangenaam ook weer met nectarine fruit, groene vijg en zachte kruiden geven een aangenaam contrast. Een goede diepte en een medium body. De afdronk heeft een goede lengte. Een evenwichtige zuurgraad.

Spijs & moment

Uitstekende aperitief wijn. Ook zeer smakelijk bij een voorgerechten als burrata met gegrilde druiven naar het recept van Ottolenghi.

Korte omschrijving

Chardonnay met noordelijke invloeden. Frisse appel, abrikoos, citrus. Door zijn fijne zuurgraad en géén houtgebruik is het lekker doordrinken.

Product specificaties

Artikelnummer 28331
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Italië
Streek Zuid-Tirol
Appellatie Trentino
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8004305003881
EAN fles 8004305003836