Vaak gezien als witte druif, en toch is dit precies de kleur die perfect de aard van de Pinot Grigio uitdrukt. De kleur van de druiven, met een zekere koperen kleur, heeft vele kleurschakeringen. Er wordt ook gezegd dat de eerste wijnboeren die deze druif gebruikten, hem als roséwijn zouden vinifiëren. Na het persen en ontstelen wordt de most dan ook ongeveer 8-10 uur in direct contact met de schillen in de pers gelaten voor net dat beetje kleurextractie. Een delicate lichtroze kleur. De neus onthult rood fruit en citrusvruchten zoals roze grapefruit vermengd met bloemige noten. De smaak wordt gekenmerkt door een aangename hartigheid en frisheid. Een levendige en verfrissende zuurgraad maakt je zelfs dorstig naar nog een glas.
Spijs & moment
Prachtig verfrissend zomerfruit in deze rosé. Ideaal voor bij de picknick of op boot. Serveer er wat exotische hapjes bij.... Samosas, gepaneerde gamba's en bijvoorbeeld een Thais krabkoekje.
Even schilcontact zorgt voor deze delicate rosé kleur. Rode aalbessen, roze grapefruit en witte bloesem. Levendig en verfrissend.