Maso di Mezzo Pinot Grigio rosé

Rose | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Maso di Mezzo Pinot Grigio rosé

Rose | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Vaak gezien als witte druif, en toch is dit precies de kleur die perfect de aard van de Pinot Grigio uitdrukt. De kleur van de druiven, met een zekere koperen kleur, heeft vele kleurschakeringen. Er wordt ook gezegd dat de eerste wijnboeren die deze druif gebruikten, hem als roséwijn zouden vinifiëren. Na het persen en ontstelen wordt de most dan ook ongeveer 8-10 uur in direct contact met de schillen in de pers gelaten voor net dat beetje kleurextractie. Een delicate lichtroze kleur. De neus onthult rood fruit en citrusvruchten zoals roze grapefruit vermengd met bloemige noten. De smaak wordt gekenmerkt door een aangename hartigheid en frisheid. Een levendige en verfrissende zuurgraad maakt je zelfs dorstig naar nog een glas.  

Spijs & moment

Prachtig verfrissend zomerfruit in deze rosé. Ideaal voor bij de picknick of op boot. Serveer er wat exotische hapjes bij.... Samosas, gepaneerde gamba's en bijvoorbeeld een Thais krabkoekje. 

Korte omschrijving

Even schilcontact zorgt voor deze delicate rosé kleur. Rode aalbessen, roze grapefruit en witte bloesem. Levendig en verfrissend.

Product specificaties

Artikelnummer 28625
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Pinot Grigio
Land Italië
Streek Zuid-Tirol
Appellatie IGT Vigneti delle Dolomiti
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 8004305003904
EAN fles 8004305003850