Montes Alpha M Giftbox

Rood | Chili | 0.75 L | 2014 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Montes

Montes

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.


Website Montes

Bekijk Montes

Montes Alpha M Giftbox

Rood | Chili | 0.75 L | 2014 | Doos 6 stuks

  • 2019 Wine Spectator top 100

Over de wijn

De ikoon-wijn van het vooraanstaande Chileense wijnhuis Montes. Gemaakt van een klassieke Bordeaux-blend. Een krachtpatser met elegantie. Intens donker van kleur. In de geur het voor Cabernet Sauvignon zo karakteristieke cassisfruit. Aangevuld met laurier, vanille, karamel en licht toast van het eikenhout (de wijn lag 18 maanden op nieuw Frans eikenhout). Met zachte, ronde tannines, een rijke en complexe smaak met fruit, iets peper, tabak, koffie en vanille.

Spijs en moment

"Echt een avondwijn. Om bij te eten of om na te tafelen. Door zijn karakter ga je al gauw naar vlezige gerechten: geroosterd en gegrild rood vlees, lamsstoofpot, groente van de barbecue of confit de canard. Of een goed gevulde plank met gerijpte harde kazen. Past goed bij: gegrilde groente en rood vlees, stoofpot, confit de canard, Old Amsterdam kaas"

Korte omschrijving

Krachtige en complexe rode ikoon-wijn van het vooraanstaande Chileense huis Montes (in een giftbox)

Overige informatie

"De druiven voor deze klassieke Bordeaux-blend zijn afkomstig van de steile hellingen van de Apalta wijngaard. Dit is een van de beste Chileense wijngaarden voor het verbouwen van blauwe druiven.

De Alpha serie van Aurelio Montes omvat alle premium wijnen van het Chileense wijnhuis. De wijnen vallen keer op keer in de prijzen en worden wereldwijd bejubeld door critici.

James Suckling - 95 punten (2012)
“A beautifully refined red with currant, spice and cedar character. Full body, fine tannins and a long and caressing finish. Drink or hold.”
Wine Enthusiast - 93 punten (2012)
“Subtle, alluring aromas of earth, cola, eucalyptus, fallen leaves, black cherry and cassis properly announce this saturated, well-balanced Cabernet Sauvignon-led blend. Dark, toasty, baked flavors of blackberry come with vanilla, herb and tobacco accents. The finish feels great while tasting integrated and complex. Drink through 2024.”
Robert Parker’s Wine Advocate - 91 punten (2012)
Decanter magazine, oktober 2015 - 18 punten (93) (2011) "

Product specificaties

Artikelnummer 35226
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Chili
Streek Colchagua Valley
Appellatie Colchagua Valley
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos