Montes Alpha Pinot Noir

Rood | Chili | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Montes

Montes

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.


Website Montes

Bekijk Montes

Montes Alpha Pinot Noir

Rood | Chili | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Geweldig gelaagde Pinot Noir van wijnhuis Montes. De wijn is indrukwekkend helder en heeft een levendige robijnrode kleur. De geuren knallen uit het glas: viooltjes, pruimen, rode en zwarte bessen, zoethout en wat pit van witte peper. Doordat de wijn op hout heeft gelegen proef je subtiel ook tabak, vanille en iets karamel. Een verleidelijke Pinot die zwoel en zacht is en een sensationele, elegante lengte heeft.

Spijs & moment
Deze wijn is heerlijk om zo van te genieten. Maar, zoals bij veel van dit soort net wat rijkere Pinot Noirs, is hij ook breed inzetbaar bij eten. We raden aan: pasta met pesto, roomsoepen (paddenstoelen), risotto ai funghi, kalfsoester, Camembert en bruschetta.

Past goed bij: paddenstoelen, kalfsvlees, pasta, roomsoepen, zacht roomkazen

Korte omschrijving

Indrukwekkende Pinot Noir, intens fruitig, verleidelijk en gelaagd

Overige informatie

De Alpha serie van Aurelio Montes omvat alle premium wijnen van het Chileense wijnhuis. De wijnen vallen keer op keer in de prijzen en worden wereldwijd bejubeld door critici.

James Suckling - 94 punten (2015)
“This is an awesome pinot noir with blue fruits, subtle spices, light chocolate and flowers. Layered and gorgeous. A fantastic wine now but better in 2018.”

Decanter magazine, oktober 2016 - 87 punten (2015)

Product specificaties

Artikelnummer 29265
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Chili
Streek Aconcagua Valley
Appellatie Aconcagua Valley
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 15 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 17804330000008
EAN fles 7804303000001