Montes Folly (in geschenkdoos)

Rood | Chili | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Montes

Montes

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.


Website Montes

Bekijk Montes

Montes Folly (in geschenkdoos)

Rood | Chili | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De absolute top van wijnhuis Montes. Deze wijn behoort tot de beste Syrahs van Chili. De wijn maakt direct indruk met zijn krachtige, donkere kleur. De geur is intens en elegant tegelijk: zwarte bessen, pruimen, bramen en subtiel chocola en toast. Robuust, vlezig en goed in balans. Complex, met zwart fruit in de hoofdrol, mooi geïntegreerd eikenhout (18 maanden nieuw Frans eiken) en zwoele tannines. Ook de afdronk is indrukwekkend.

Spijs & moment
Een wijn om in stilte van te genieten. Of juist met een gezellig gezelschap bij een uitgebreid diner. Deze Syrah is een echte vleesliefhebber: rood vlees, lamsvlees, kalfsvlees, varkenskoteletten, lichte wildgerechten (hert), noem maar op.

Past goed bij: rund-, lams-, kalfs-, varkensvlees, wild

Korte omschrijving

Een van de top Syrahs uit Chili, krachtig, complex en elegant, in een giftbox

Overige informatie

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de steile hellingen van de Apalta wijngaard waar de omstandigheden vergelijkbaar zijn met die in de noordelijke Rhône.

James Suckling - 95 punten (2013)
“Aromas of blueberry and stone with hints of fresh tea. Full body, dense and layered with soft and velvety tannin texture. It goes on for minutes. Cooler and more blue fruits than some vintages due to the cooler vintage.”

Robert Parker - 91 punten (2013)
“The 2013 Folly is pure Syrah from the slopes of the Montes vineyard in the Apalta Valley, one of the first plantings of the variety in Chile. The soils are very rich in iron, which might be partly responsible for the aromas of beef blood and fresh meat. There are also plenty of spices, denoting a cooler growing season. It slowly develops smoky bacon notes and hints of black olives. The 18 months in new oak are not noticeable. This single vineyard is basically dry-farmed with just some water in the winter of the very dry years to simulate the natural conditions of winter rain. It's medium to full-bodied with juicy fruit and some dusty tannins. A powerful Syrah that can be enjoyed with similarly powerful food or lay down for a nice development in bottle.”

Wine Enthusiast, maart 2018 - 93 punten (2013)
Wine Spectator, februari 2018 - 91 punten (2013)
Wine Spectator, april/mei 2016 - 93 punten (2012)
Decanter magazine oktober 2016 - 93 punten (2012)

Product specificaties

Artikelnummer 35227
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Chili
Streek Colchagua Valley
Appellatie Colchagua Valley
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 graden
Alcohol percentage 15
EAN doos