Moselland Ellenzer Goldbaumchen Riesling Kabinett

Wit | 0.75 L | 2019 | Duitsland | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Moselland

Moselland

Moselland is een modern wijnbedrijf dat vrijwel in alle belangrijke Duitse wijnbouwgebieden actief is. De kracht ligt in het produceren van moderne wijnen in een populair prijssegment.

Hoewel de Kellerei Moselland gevestigd is in Bernkastel-Kues, in het hart van het Moezeldal, en hoewel ook de naam Moselland zelf misschien anders doet vermoeden, beperkt dit bedrijf zich al lang niet meer alleen tot Moezelwijnen. Moselland is tegenwoordig actief in vrijwel alle belangrijke Duitse wijnbouwgebieden. Zodoende kan het tegenwoordig een zeer uitgebreid productassortiment aanbieden in diverse smaakrichtingen, van traditioneel mild tot modern droog zoals Classic. De nadruk ligt daarbij op laagdrempelige wijnen, afgestemd op de smaak en het budget van een groot publiek, maar technisch onberispelijk verzorgd.


Website Moselland

Bekijk Moselland

Moselland Ellenzer Goldbaumchen Riesling Kabinett

Wit | 0.75 L | 2019 | Duitsland | Doos 6 stuks

Over de wijn

Frisse, fruitige en subtiel zoete Riesling. Bleekgeel van kleur. Met allerlei vruchten in de geur: van citroen tot exotisch fruit en van grapefruit tot appeltjes. Sappig van smaak en licht van structuur (laag alcoholpercentage).

Spijs & moment
Door zijn lichtvoetige karakter is dit een ideale wijn voor overdag en/of lekker in het zonnetje. Althans, voor de liefhebber van (licht)zoete wijnen. Bij het dessert schenken kan ook. Denk dan aan niet al te zoete, frisse desserts met wit of tropisch fruit.

Past goed bij: frisse fruitdesserts

Korte omschrijving

Fruitige, sappige witte wijn

Product specificaties

Artikelnummer 21402
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Moezel
Appellatie Mosel
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Riesling
Alcohol percentage 8.5
EAN doos 4006975000591
EAN fles 4006975000584