Nicolas Potel Auxey-Duresses 1er Cru Climat du Val

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Auxey-Duresses 1er Cru Climat du Val

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Auxey-Duresses 1er Cru Climat du Val

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Auxey-Duresses, een gemeente gelegen direct naast Meursault en daardoor altijd een beetje ondergesneeuwd door zijn grote buurman. Prijzen zijn dan ook nog zeer acceptabel. Ondertussen toch verantwoordelijk voor 170 hectare wijngaard waarvan 130 zelfs voor uitstekende rode wijn. Gelegen op het zuiden/zuidoosten met prima zon-exposure.  Zeer kalkrijke bodem vinden we hier. Na 14 maanden op hout en zonder klaring gebotteld. De wijn is typisch "Pinot" met vooral jonge rode bessenaroma's en frambozen. In de mond is de Climat Du Val delicaat met zeer elegante tannines. Een grote finesse en perfect in evenwicht.

Spijs & moment

Prima voor op de bank maar echt goed áf met een gebakken kalfszwezerik. Lamsrack kan ook. Voor bij een lekker stukje Comté of Brie ook helemaal prima. Serveer idealiter rond de 15-16°C. 

Korte omschrijving

Over-Performer uit Auxey-Duresses, rood fruit wonder, delicaat en verfijnd.

Product specificaties

Artikelnummer 10317
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Auxey-Duresses 1er Cru
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 03477607306465
EAN fles 3477600306462