Nicolas Potel Beaune 1er Cru Les Teurons

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Savigny-les-Beaune

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Beaune 1er Cru Les Teurons

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijngaard van 21.04 ha levert wel het beste wat de wijngaarden rondom het beroemde wijnstadje te bieden heeft. De wijngaard geniet de reflectie van de zonnewarmte afkomstig van de grote rotswand die hem afscheidt van de wijngaard “aux Cras”. Dit levert net even wat meer rijp fruit op wat hem lekker gul maakt. In zijn jeugd verrast die al met complexiteit. Aroma's van braam, bosbes, kersen, samen met nat kreupelhout. Wanneer meerdere jaren gerijpt in uw kelder dan verschijnen er hier prachtige aroma's van leer, zwarte truffel en oosterse specerijen. Vlezig en genereus. Kordate structuur en heeft rijping nodig.

Spijs & moment

Voor die speciale momenten aan tafel. Fazant of wilde eend, Sauce aux cerises. Wanneer gerijpt dan heerlijk bij Boeuf Bourguignonne, uiteraard!

Korte omschrijving

1e cru wijngaard, complex en genereus, Braam, bosbes, kers. Wijn voor samen met uw dierbare disgenoten wanneer er wat moois op tafel komt.

Product specificaties

Artikelnummer 10318
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Beaune 1er Cru
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 03477603304113
EAN fles 3477600304116