Nicolas Potel Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Savigny-les-Beaune

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een generieke Chardonnay is, mits gemaakt door een goede producent, zeker géén zwaktebod. Je ziet ze niet vaak, maar hier is het raak! Gemaakt van gevarieerde biologisch verbouwde wijngaarden met diverse bodemsamenstellingen van de Chablis tot aan de Maconnais. Allemaal "vielles vignes” wijnstokken en op z'n klassiek bourgondisch op eik uitgebouwd. De neus is eerlijk en openhartig met appel, peer, witte bloemen, en een amandelspijs gevuld bladerdeeg broodje. Verleidelijk maar oprecht. Velours textuur met een evenwichtige zuurgraad. Alles mooi uitgebalanceerd. Na enkele jaren rijping word je hier erg blij van.

Spijs & moment

Dit kan uitstekend gecombineerd worden met veel gerechten: Guiche Lorraine, Jambon Persillé maar wat te denken van een goed uitgevoerde fish en chips...?

Korte omschrijving

Witte Bourgogne, zeker géén instap. Vieilles Vignes, goede producent, hoge kwaliteit. What else do you need....?

Product specificaties

Artikelnummer 10294
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Bourgogne
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 14 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos
EAN fles 3477600304611