Nicolas Potel Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Savigny-les-Beaune

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zoals de naam al aangeeft, vormen de Hautes-Côtes de Beaune-wijnen de bovenste rand van het gebied van de Côte de Beaune. Ze liggen op 300 meter hoogte met een wat lagere temperatuur en latere pluk. Vroeger wat onrijp soms en rustiek maar juist nu door de hogere gemiddelde temperatuur precies goed. Prijstechnisch zeer aantrekkelijk, zonder op de kwaliteit in te moeten leveren. De neus biedt aroma's van zwarte bes, tonen van roos, kers, aardbei en zoethout. In de mond is hij fris en vrij gestructureerd, gekenmerkt door een mineraliteit die een inleiding geeft naar frisse tannines en fruitigheid, gevolgd door een hartige afdronk, onderstreept door aroma's van kers en zoethout. Voor de liefhebber van de wat stevige Bourgognes.

Spijs & moment

Super voor bij Rillettes of een paté “en croute”. Paupiettes de Volaille.  Coq au Vin spreekt vanzelf.

Korte omschrijving

Onverbloemde Bourgogne, Biologisch. Krachtig met stevige structuur. Rood fruit heeft de boventoon.

Product specificaties

Artikelnummer 10312
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Hautes Côtes de Beaune
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03477603301143
EAN fles 3477600301146