Nicolas Potel Bourgogne Pinot Noir

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Beaune 1er Cru Les Teurons

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Bourgogne Pinot Noir

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een “vin fin” , een lekkere fijne wijn dus. En dat is die zeker! Gewoon omdat het zo lekker is.  De Pinot Noir druiven komen uit de gehele Bourgogne: Het koele Auxerrois, Côte de Beaune maar ook de warmere regio's van de Châlonnais en Mâconnais. Wijnstokken wel al met een gerespecteerde leeftijd van 45 jaar gemiddeld. Met recht geconcentreerde “Vieilles Vignes” druiven dus. Een volle kleur, mooi karmozijnrood. Fijn spel van aardbei, bosbes en kers. Ook de andere kant van de Pinot Noir is duidelijk aanwezig: kreupelhout, en op leeftijd evoluerend naar paddenstoel. Goede structuur met lichte tannines die ruggengraat aan de wijn geven.

Spijs & moment

Bourgogne Pinot Noir heeft een elegant en verfijnd karakter met een lichte structuur. Fijn voor zo op de bank maar uitstekend bij kalfsvlees, een harde kaas als Goudse maar zelfs verrassend bij een Tabouleh schotel! Kan 3-4 jaar bewaard worden.

Korte omschrijving

Vieilles Vignes Pinot Noir afkomstig uit heel Bourgogne. Goede structuur, verfijnd, elegant.

Product specificaties

Artikelnummer 10310
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Bourgogne
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03477603300993
EAN fles 3477600300996