Nicolas Potel Santenay 1er Cru Beauregard

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Santenay 1er Cru Beauregard

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Website Maison Nicolas Potel

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Santenay 1er Cru Beauregard

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Buiten het feit dat deze wijngaard in de Côte de Beaune inderdaad een prachtig uitzicht over het landschap heeft, en een prima reputatie voor rood heeft, komt hier ook een prachtige witte wijn vandaan. Uiteraard van 100% Chardonnay. De bodem hier in Beauregard bestaat uit grijze kalksteen wat de wijn extra mineraliteit meegeeft. Na traditionele en spontane vergisting wordt de wijn 12 maanden op hout gelagerd waarvan 40 % nieuw. De Santenay Beauregard ruikt heerlijk elegant naar witte bloemen als acacia, het beroemde lichte roombotertje met een lichte haast ziltige minerale toets. Hij is verfijnd, goed uitgebalanceerd en rijk met een zeer lange persistentie. Witte Bourgogne “comme il faut”.


Spijs & moment

Heerlijk op zichzelf, als aperitief, maar ook bij gegrilde zalm met citroenboter, Poulet au Sauce Nantua (met rivierkreeftjes,mmmm)

Korte omschrijving

Santenay maar wit dit keer. Mineralig, vrij strakke stijl, niet over de top. Verfijnd

Product specificaties

Artikelnummer 10296
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Santenay 1er Cru
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03477603305288
EAN fles 3477600305281