Nicolas Potel Volnay 1er Cru Les Robardelles

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Beaune 1er Cru Les Teurons

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Volnay 1er Cru Les Robardelles

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Volnay, ligt in de Côte de Beaune, in de Bourgogne, ten zuiden van de stad Beaune en grenzend aan het dorp Pommard. Reeds in 1666 vernoemd in geschriften en verwijzend naar zijn hoge kwaliteit. En dat is gelukkig bij Maison Nicolas Potel nog steeds zo. Kernwoorden voor de wijn zijn: delicaat, kanten structuur, intrigerend, elegant en echt "stylish”. Geen powerhouse maar wel aanhoudend te noemen. Diepe robijnrode kleur met een neus van rood en zwart fruit, vooral rode kersen met geroosterde hints van koffie en oosterse specerijen. Gekonfijt fruit in de afdronk. Zachte en heerlijke rijpe tannines.

Spijs & moment

Duidelijke gastronomische wijn. Met een warme Franse Mont d'Or kaasfondue. Parelhoen met een gratin van aardappel en pastinaak. Verrassend bij steak tartaar.

Korte omschrijving

Delicaat, kanten structuur, intrigerend, elegant en echt "stylish”. Geen powerhouse maar eerder aanhoudend te noemen.

Product specificaties

Artikelnummer 10320
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Volnay 1er Cru
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 03477603307916
EAN fles 3477600307919