PAZZIA Puglia Negroamaro

Rood | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant PAZZIA Salento rosso

Pazzia

De regio Salento, gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Apulië, is al generaties lang gewijd aan de wijnbouw. Wijn van Italië. In het hart van Salento, waar de grond hard en het klimaat droog is, worden enkele zeldzame kostbare wijngaarden al generaties lang met passie gecultiveerd. Hier, genesteld in de DOP van Primitivo di Manduria, vindt u sinds 2011 de wijnmakerij Pazzia en zijn liefdevol vervaardigde wijnen die door drie vrouwen worden gemaakt. Ze zijn eigenlijk nichten, die samenwerken in een feilloze zeshandige aanpak. Ze begonnen met wat sommigen als 'waanzin' ('Pazzia' in het Italiaans) beschouwden, om een geweldige wijn te maken van wijnstokken die, vanwege hun lage opbrengsten, waarschijnlijk zouden worden gerooid. Nu, na zorgvuldige verzorging, geven deze planten enkele van de beste en meest harmonieuze wijnen uit Puglia! Pazzia is daarom een synoniem van moed, vastberadenheid, ambitie en toewijding aan een land dat, hoewel moeilijk, een wijn produceert waarvan elke slok een harmonieus moment van plezier biedt. Na een dag hard werken is het met Pazzia dan ook heerlijk thuiskomen!

Pazzia website

Bekijk Pazzia

PAZZIA Puglia Negroamaro

Rood | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Pazzia Puglia Negroamaro is typisch zo’n glas waar je jezelf graag nog van bijschenkt.  Geen harde randjes, alles prachtig op zijn plekje en een heerlijke weldadigheid.  Aroma’s van wilde bosaardbeien, zondoorstoofd zwarte kersen met pit, en oosterse specerijen in de neus. Een volle wijn met een heel zacht mondgevoel. De wijn wordt na vergisting niet op hout gelagerd juist om dat frisse fruit te behouden. Na de Primitivo is de Negroamaro druif wel de trots van Puglia. Een favoriet van iedereen. Niet moeilijk over doen! Gewoon eerlijk en heerlijk.

Spijs & moment

Een glas voor elk moment van de dag. Na het glaasje bij het koken is het goed doordrinken bij een hazen-of reepeper. Ook goede partner voor een oude brokkelkaas.

Korte omschrijving

Zwoel en zwart als de nacht, intens en aanhoudend. Braam, kersen(pit), VOC specerijen. Verliefd op na eerste slok.

Product specificaties

Artikelnummer 28743
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Negroamaro
Streek Puglia
Appellatie Puglia
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8023354044966
EAN fles 8023354044911