PAZZIA Puglia Primitivo

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant PAZZIA Puglia Primitivo

Pazzia

De regio Salento, gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Apulië, is al generaties lang gewijd aan de wijnbouw. Wijn van Italië. In het hart van Salento, waar de grond hard en het klimaat droog is, worden enkele zeldzame kostbare wijngaarden al generaties lang met passie gecultiveerd. Hier, genesteld in de DOP van Primitivo di Manduria, vindt u sinds 2011 de wijnmakerij Pazzia en zijn liefdevol vervaardigde wijnen die door drie vrouwen worden gemaakt. Ze zijn eigenlijk nichten, die samenwerken in een feilloze zeshandige aanpak. Ze begonnen met wat sommigen als 'waanzin' ('Pazzia' in het Italiaans) beschouwden, om een geweldige wijn te maken van wijnstokken die, vanwege hun lage opbrengsten, waarschijnlijk zouden worden gerooid. Nu, na zorgvuldige verzorging, geven deze planten enkele van de beste en meest harmonieuze wijnen uit Puglia! Pazzia is daarom een synoniem van moed, vastberadenheid, ambitie en toewijding aan een land dat, hoewel moeilijk, een wijn produceert waarvan elke slok een harmonieus moment van plezier biedt. Na een dag hard werken is het met Pazzia dan ook heerlijk thuiskomen!

Pazzia website

Bekijk Pazzia

PAZZIA Puglia Primitivo

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Primitivo heeft de afgelopen decennia een soort achtbaanrit doorstaan. In de jaren 90 stond het ras lange tijd op het laagste niveau. Maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan bloeide Zinfandel en heeft zeker bijgedragen aan het nieuwe leven van Primitivo. De nieuwe stijl Primitivo was nu de historische druif achter de vlaggenschipwijnen van Zuid-Italië. 

De Pazzia Primitivo is inktzwart in het glas en al snel zitten de smaakpapillen vol met rijpe, vlezige fruitsmaken - zwarte kersen, een overrijpe braam, speculaaskruiden en wat hartige tonen op het eind. Dit is rijk, dit heeft een fluwelen structuur en is mooi in balans. Een echte publiekstrekker die gemakkelijk wegglijdt met of zonder eten. Een echte weergave van de typische druif van Salento.

Spijs & moment

Krachtig glas die wel wat erbij lust! Geroosterde lamsbout, in rode wijn gestoofde linzen met gerookt spek en zelfs met een rode biet curry uit Sri Lanka.

Korte omschrijving

Primitivo zonder simpel te zijn. Amarene kers, braam, speculaas. Donzen dekbed onder de wijnen.

Product specificaties

Artikelnummer 28748
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Primitivo
Land Italië
Streek Puglia
Appellatie IGT Puglia
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8023354064964
EAN fles 8023354064919