PAZZIA Puglia Verdeca

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant PAZZIA Puglia Verdeca

Pazzia

De regio Salento, gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Apulië, is al generaties lang gewijd aan de wijnbouw. Wijn van Italië. In het hart van Salento, waar de grond hard en het klimaat droog is, worden enkele zeldzame kostbare wijngaarden al generaties lang met passie gecultiveerd. Hier, genesteld in de DOP van Primitivo di Manduria, vindt u sinds 2011 de wijnmakerij Pazzia en zijn liefdevol vervaardigde wijnen die door drie vrouwen worden gemaakt. Ze zijn eigenlijk nichten, die samenwerken in een feilloze zeshandige aanpak. Ze begonnen met wat sommigen als 'waanzin' ('Pazzia' in het Italiaans) beschouwden, om een geweldige wijn te maken van wijnstokken die, vanwege hun lage opbrengsten, waarschijnlijk zouden worden gerooid. Nu, na zorgvuldige verzorging, geven deze planten enkele van de beste en meest harmonieuze wijnen uit Puglia! Pazzia is daarom een synoniem van moed, vastberadenheid, ambitie en toewijding aan een land dat, hoewel moeilijk, een wijn produceert waarvan elke slok een harmonieus moment van plezier biedt. Na een dag hard werken is het met Pazzia dan ook heerlijk thuiskomen!

Pazzia website

Bekijk Pazzia

PAZZIA Puglia Verdeca

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Kijk dat is nou weer leuk! Hier hebben we de nogal zeldzame Verdeca druif, die zien we niet vaak alleen in een fles. Ooit een steunpilaar van de productie van witte Vermouth. Meestal verstopt met wat lokale vriendjes in een blend maar nu staat die helemaal vooraan in het spotlicht.  De dames van Pazzia maken er een uitzonderlijk lekker glas van. Stralend met strogele kleur met licht gouden reflecties, citrusaroma's (gesuikerde citroen) en intense aroma's van acacia, lindebloesem, geel fruit als peer en mirabellen. Zoete toetsen van vanille. De smaak is fris en mineralig met een aangename en fijne afdronk. Goed te combineren met veel gerechten op tafel.

Spijs & moment

Aperitief met een leuk verhaal. Gaat voortreffelijk samen met Schelp en schaaldieren. Gegrilde langoustines met gesmolten boter met wat citroenschil en een tikje vanille door het zeezout.  Mmm...ziet u het al voor u staan...?

Korte omschrijving

Zeldzame en solitaire Verdeca uit Puglia. Gekonfijte citroen, geel fruit, Acacia, likje vanille. Molto interessante!

Product specificaties

Artikelnummer 28747
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdeca
Land Italië
Streek Puglia
Appellatie Puglia
Oogstjaar 2020
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 8023354084962
EAN fles 8023354084917