PAZZIA Salento Fiano

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant PAZZIA Salento Fiano

Pazzia

De regio Salento, gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Apulië, is al generaties lang gewijd aan de wijnbouw. Wijn van Italië. In het hart van Salento, waar de grond hard en het klimaat droog is, worden enkele zeldzame kostbare wijngaarden al generaties lang met passie gecultiveerd. Hier, genesteld in de DOP van Primitivo di Manduria, vindt u sinds 2011 de wijnmakerij Pazzia en zijn liefdevol vervaardigde wijnen die door drie vrouwen worden gemaakt. Ze zijn eigenlijk nichten, die samenwerken in een feilloze zeshandige aanpak. Ze begonnen met wat sommigen als 'waanzin' ('Pazzia' in het Italiaans) beschouwden, om een geweldige wijn te maken van wijnstokken die, vanwege hun lage opbrengsten, waarschijnlijk zouden worden gerooid. Nu, na zorgvuldige verzorging, geven deze planten enkele van de beste en meest harmonieuze wijnen uit Puglia! Pazzia is daarom een synoniem van moed, vastberadenheid, ambitie en toewijding aan een land dat, hoewel moeilijk, een wijn produceert waarvan elke slok een harmonieus moment van plezier biedt. Na een dag hard werken is het met Pazzia dan ook heerlijk thuiskomen!

Pazzia website

Bekijk Pazzia

PAZZIA Salento Fiano

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hoewel we de Fiano druif veel in Campania zien, durven ze bij Pazzia het ook aan in Puglia. En met een duidelijk succes. De Fiano is een witte druivensoort van hoge kwaliteit en wordt voornamelijk gebruikt als echte cépagewijn. Deze Pazzia Fiano laat mooi zien waarom! Hij is nootachtig, bloemig en honingachtig in zijn geur. Zijn smaak wordt voornamelijk gedomineerd door tropische fruitsmaken zoals ananas en mango. Een knapperig fris einde door zijn pittige zuurgraad. Tegenwoordig zijn wijnen gemaakt van Fiano erg in zwang en staan ze op wijnkaarten over de gehele wereld.

Spijs & moment

Mooie wijn voor wat gedurfde gerechten als gepocheerde zeebaars met salsa verde, kip met pesto en prima ook bij falafel. Wie had dat gedacht!

Korte omschrijving

Fiano uit Puglia, Complexe neus, gekonfijte citrus, acacia, kamperfoelie. Verrassend en uitgesproken.

Product specificaties

Artikelnummer 28744
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Fiano
Land Italië
Streek Puglia
Appellatie IGT Salento
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 8023354174960
EAN fles 8023354174915