PAZZIA Salento rosso

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant PAZZIA Salento rosso

Pazzia

De regio Salento, gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Apulië, is al generaties lang gewijd aan de wijnbouw. Wijn van Italië. In het hart van Salento, waar de grond hard en het klimaat droog is, worden enkele zeldzame kostbare wijngaarden al generaties lang met passie gecultiveerd. Hier, genesteld in de DOP van Primitivo di Manduria, vindt u sinds 2011 de wijnmakerij Pazzia en zijn liefdevol vervaardigde wijnen die door drie vrouwen worden gemaakt. Ze zijn eigenlijk nichten, die samenwerken in een feilloze zeshandige aanpak. Ze begonnen met wat sommigen als 'waanzin' ('Pazzia' in het Italiaans) beschouwden, om een geweldige wijn te maken van wijnstokken die, vanwege hun lage opbrengsten, waarschijnlijk zouden worden gerooid. Nu, na zorgvuldige verzorging, geven deze planten enkele van de beste en meest harmonieuze wijnen uit Puglia! Pazzia is daarom een synoniem van moed, vastberadenheid, ambitie en toewijding aan een land dat, hoewel moeilijk, een wijn produceert waarvan elke slok een harmonieus moment van plezier biedt. Na een dag hard werken is het met Pazzia dan ook heerlijk thuiskomen!

Pazzia website

Bekijk Pazzia

PAZZIA Salento rosso

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Pazzia Salento rosso is het visitekaartje van de drie dames. En tegelijk ook hun succesnummer! Een blend samengesteld uit onder andere de inheemse druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nero en deze zorgen er samen voor dat dit een kwalitatief prima glas wijn is. En dat voor een prijs die ook al zo naar je glimlacht! Deze blend heeft een mooie robijnrode kleur met donkerpaarse tinten. In de geur tonen van rijp knapperig rood en zwart fruit, in de mond een volle smaak, zacht en fruitig met een zwoele licht zoetige afdronk. Een succesnummer “pur sang” wat door iedereen onderschreven zal worden.

Spijs & moment

De wijn is een prima begeleider van anti-pasta als Coppa di Parma, Prosciutto en kleine gehaktballetjes in tomatensaus. Ook om zo te drinken op een feestje of als aperitief. 

Korte omschrijving

Pugliaanse blend. Niet te zwaar. Blijft sappig en fris. Krokant bosfruit. Soepele wegdrinker.

Product specificaties

Artikelnummer 28746
Kleur Rood
Type Stil
Land Italië
Streek Puglia
Appellatie IGT Salento
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Primitivo, Negroamaro, Malvasia
Alcohol percentage 13
EAN doos 8023354034967
EAN fles 8023354034912