PAZZIA Salento Vermentino

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant PAZZIA Salento Vermentino

Pazzia

De regio Salento, gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Apulië, is al generaties lang gewijd aan de wijnbouw. Wijn van Italië. In het hart van Salento, waar de grond hard en het klimaat droog is, worden enkele zeldzame kostbare wijngaarden al generaties lang met passie gecultiveerd. Hier, genesteld in de DOP van Primitivo di Manduria, vindt u sinds 2011 de wijnmakerij Pazzia en zijn liefdevol vervaardigde wijnen die door drie vrouwen worden gemaakt. Ze zijn eigenlijk nichten, die samenwerken in een feilloze zeshandige aanpak. Ze begonnen met wat sommigen als 'waanzin' ('Pazzia' in het Italiaans) beschouwden, om een geweldige wijn te maken van wijnstokken die, vanwege hun lage opbrengsten, waarschijnlijk zouden worden gerooid. Nu, na zorgvuldige verzorging, geven deze planten enkele van de beste en meest harmonieuze wijnen uit Puglia! Pazzia is daarom een synoniem van moed, vastberadenheid, ambitie en toewijding aan een land dat, hoewel moeilijk, een wijn produceert waarvan elke slok een harmonieus moment van plezier biedt. Na een dag hard werken is het met Pazzia dan ook heerlijk thuiskomen!

Pazzia website

Bekijk Pazzia

PAZZIA Salento Vermentino

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Frivole Vermentino van de dames van Pazzia. Heerlijk sappig en uiteraard met het, zo kenmerkende, kleine bittertje in de afdronk.  Strogele kleur met briljant groene reflecties. Hij danst in het glas. Mooie subtiele geur en zacht fris in de mond, lekker veel citrus, groene mediterrane kruidigheid als oregano, amandel bloesem en duidelijk wat ziltigheid in het glas. Echt een ideale wijn voor iedereen en voor alle gelegenheden. De karakteristieken van de bodem gecombineerd met het unieke klimaat, veel zon en constante wind maken dit samen tot een heerlijk glas.

Spijs & moment

Wanneer je de Pazzia Vermentino  flink terugkoelt is deze wijn onweerstaanbaar als aperitief wijn. Iets minder gekoeld (10 ºC) is deze wijn bovenal een klassieker voor bij de pasta vongole met lekker veel knoflook en peterselie of samen met fritto misto met een citroen om erboven uit te knijpen.

Korte omschrijving

Juicy Vermentino. Citroentjes fris, lekker bittertje. Schelp en schaaldieren aanbidder.

Product specificaties

Artikelnummer 28745
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Vermentino
Land Italië
Streek Puglia
Appellatie IGT Salento
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8023354394962
EAN fles 8023354394917