Perdeberg Dry Collection Longevity Natural Sweet Chenin (0,375 liter)

Wit | Zuid-Afrika | 0.375 L | 2018 | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Perdeberg Dry Collection Longevity Natural Sweet Chenin (0,375 liter)

Perdeberg

In juli 2021 heeft Perdeberg in Zuid –Afrika alweer zijn mijlpaal van 80 jaar in de wijnindustrie gevierd. Perdeberg, opgericht in 1941 staat bekend om het produceren van opmerkelijke 'droge land'-wijnen die het unieke karakter van het terroir in Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville uitdrukken. Het bedrijf werd destijds geboren toen eigenaar Jan Rossouw boeren in de regio samenbracht met de visie om zelf wijnen te maken in plaats van hun druiven door te verkopen. In al die jaren die sindsdien zijn verstreken, is Perdeberg toegewijd gebleven aan acht belangrijke hoekstenen van zijn DNA: erfgoed, innovatie, relaties, dryland, Chenin Blanc, locatie, duurzaamheid en uitmuntendheid. Perdeberg houdt ook van moderne technologie en probeert altijd nieuwe en innovatieve methoden uit in hun kelders. Ze zijn één van de weinige wijnhuizen die bijvoorbeeld infraroodfoto's vanuit de lucht gebruiken voor de bescherming van druiven in de wijngaarden. Dit helpt hen om veel problemen in de wijngaard te voorkomen. Altijd op zoek om hun wijngaarden, natuurlijke omgeving en het milieu te helpen beschermen. Met deze focus op innovatie is Perdeberg uitgegroeid tot een exportgericht, gediversifieerd bedrijf. De combinatie van traditionele vaardigheden met moderne en innovatieve technieken helpt Perdeberg Wines om superieure wijnen, die de zintuigen prikkelen, te produceren.

Website Perdeberg

Bekijk Perdeberg

Perdeberg Dry Collection Longevity Natural Sweet Chenin (0,375 liter)

Wit | Zuid-Afrika | 0.375 L | 2018 | Doos 12 stuks

Over de wijn

De Dry Land Collection-wijnen van Perdeberg zijn gemaakt van druiven van Dryland Vineyards, die het unieke karakter van de wijnen laten zien die in dit gebied worden geteeld. De druifjes laten ze lekker héél lang hangen totdat ze bijna de rozijnenstatus hebben... Dit is weer zo'n uitzonderlijk voorbeeld van de veelzijdigheid van Chenin Blanc. Met zijn aantrekkelijke kleur, verleidelijke aroma's en levendig mondgevoel is deze wijn gemaakt om je helemaal te behagen. Friszoet, haast rins te noemen. Aroma's van marmelade en honingraat met een vleugje gember zijn allemaal prominent aanwezig in de neus, terwijl het mondgevoel viscoos en wulps is.

Spijs & moment

Dit leent zich uitstekend voor bij een stukje paté met wat kweepeerchutney, maar gaat natuurlijk goed bij niet al té zoete desserts: Tarte Tatin, sinaasappelcheesecake en parfait van mandarijn en witte chocolade zijn een goede partner.

Korte omschrijving

‘Passito’ van Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. Weelderig friszoet, Honingraat, mandarijn, en Gember. Verfijnd bij, niet té zoete, desserts.

Product specificaties

Artikelnummer 30090
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 10.5
EAN doos