Perdeberg The Vineyard Collection Pinotage*

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Perdeberg The Vineyard Collection Pinotage*

Perdeberg

In juli 2021 heeft Perdeberg in Zuid –Afrika alweer zijn mijlpaal van 80 jaar in de wijnindustrie gevierd. Perdeberg, opgericht in 1941 staat bekend om het produceren van opmerkelijke 'droge land'-wijnen die het unieke karakter van het terroir in Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville uitdrukken. Het bedrijf werd destijds geboren toen eigenaar Jan Rossouw boeren in de regio samenbracht met de visie om zelf wijnen te maken in plaats van hun druiven door te verkopen. In al die jaren die sindsdien zijn verstreken, is Perdeberg toegewijd gebleven aan acht belangrijke hoekstenen van zijn DNA: erfgoed, innovatie, relaties, dryland, Chenin Blanc, locatie, duurzaamheid en uitmuntendheid. Perdeberg houdt ook van moderne technologie en probeert altijd nieuwe en innovatieve methoden uit in hun kelders. Ze zijn één van de weinige wijnhuizen die bijvoorbeeld infraroodfoto's vanuit de lucht gebruiken voor de bescherming van druiven in de wijngaarden. Dit helpt hen om veel problemen in de wijngaard te voorkomen. Altijd op zoek om hun wijngaarden, natuurlijke omgeving en het milieu te helpen beschermen. Met deze focus op innovatie is Perdeberg uitgegroeid tot een exportgericht, gediversifieerd bedrijf. De combinatie van traditionele vaardigheden met moderne en innovatieve technieken helpt Perdeberg Wines om superieure wijnen, die de zintuigen prikkelen, te produceren.

Website Perdeberg

Bekijk Perdeberg

Perdeberg The Vineyard Collection Pinotage*

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

Een Pinotage met karakter. Dieppaars van kleur en met pruimen, kersen, rijpe bessen en wat vanille in de geur. Mondvullend door het rijpe fruit en de rijke tannines. Gezamenlijk leiden ze naar een lange afdronk.

Spijs & moment

Rode wijn en vlees? Nee hoor, deze Pinotage schenk je ook gerust bij een gegrilde tonijn steak. Of bij een stukje oude kaas. Liever toch klassiek? Denk dan aan vlees zoals geroosterd varken of lamsvlees van de barbecue. Of lekker lokaal, op zijn Afrikaans: bij een ‘braai’. Past goed bij: tonijn steak, varkensvlees, lam, oude kaas.

Korte omschrijving

Karaktervolle Pinotage met veel rijp rood fruit, iets vanille en zachte tannines.

Overige informatie

NWC National Wine Challenge - Top 100 en Double Platinum (2020)

Product specificaties

Artikelnummer 30085
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinotage
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009679751221
EAN fles 6009679751224