Perdeberg The Vineyard Collection Pinotage*

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Perdeberg Dry Land Collection Resolve Pinotage*

Perdeberg

Uit onvrede voor de lage prijzen die ze krijgen voor hun kwalitatief goede druiven, beginnen Zuid-Afrikaanse wijnboeren in 1940 een eigen wijnhuis: Perdeberg. In 1942 persen ze hun eerste druiven, dan nog handmatig. Ondertussen zijn er natuurlijk nieuwe technologieën geïntroduceerd, maar nog steeds staat Perdeberg bekend om haar ‘hands on’ benadering. Dat het huis niet stilzit is evident. Het is het tweede wijnhuis in Zuid-Afrika dat koude vergisting implementeert, een methode die uit Europa komt. Ook zijn ze de eerste in de streek die een full time viticulturist (wijnbouwtechnicus) op de loonlijst zetten. Om de juiste druiven te kiezen en de beste methodes in de wijngaard toe te passen. De streek? Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville. Een vruchtbare plek met vijf microklimaten die het mogelijk maken om een brede variëteit aan wijnen te produceren.

Website Perdeberg

Bekijk Perdeberg

Perdeberg The Vineyard Collection Pinotage*

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

Een Pinotage met karakter. Dieppaars van kleur en met pruimen, kersen, rijpe bessen en wat vanille in de geur. Mondvullend door het rijpe fruit en de rijke tannines. Gezamenlijk leiden ze naar een lange afdronk.

Spijs & moment

Rode wijn en vlees? Nee hoor, deze Pinotage schenk je ook gerust bij een gegrilde tonijn steak. Of bij een stukje oude kaas. Liever toch klassiek? Denk dan aan vlees zoals geroosterd varken of lamsvlees van de barbecue. Of lekker lokaal, op zijn Afrikaans: bij een ‘braai’. Past goed bij: tonijn steak, varkensvlees, lam, oude kaas.

Korte omschrijving

Karaktervolle Pinotage met veel rijp rood fruit, iets vanille en zachte tannines.

Overige informatie

San Francisco International Wine Competition, 2018 - Zilveren Medaille (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 30085
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinotage
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009679751221
EAN fles 6009679751224