Perdeberg The Vineyard Collection Shiraz*

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Perdeberg Dry Land Collection Resolve Pinotage*

Perdeberg

Uit onvrede voor de lage prijzen die ze krijgen voor hun kwalitatief goede druiven, beginnen Zuid-Afrikaanse wijnboeren in 1940 een eigen wijnhuis: Perdeberg. In 1942 persen ze hun eerste druiven, dan nog handmatig. Ondertussen zijn er natuurlijk nieuwe technologieën geïntroduceerd, maar nog steeds staat Perdeberg bekend om haar ‘hands on’ benadering. Dat het huis niet stilzit is evident. Het is het tweede wijnhuis in Zuid-Afrika dat koude vergisting implementeert, een methode die uit Europa komt. Ook zijn ze de eerste in de streek die een full time viticulturist (wijnbouwtechnicus) op de loonlijst zetten. Om de juiste druiven te kiezen en de beste methodes in de wijngaard toe te passen. De streek? Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville. Een vruchtbare plek met vijf microklimaten die het mogelijk maken om een brede variëteit aan wijnen te produceren.

Website Perdeberg

Bekijk Perdeberg

Perdeberg The Vineyard Collection Shiraz*

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

Intense, rijke rode wijn met de voor Shiraz zo kenmerkende combinatie van donker fruit en peper. In het glas dieppaars van kleur. In de geur pruimen, bramen en witte peperkorrels. Het fruit is ook intens in de smaak en het hout is goed geïntegreerd. Met een mondvullende, iets mollige structuur. 

Spijs & moment

Worstjes, kebab, hartige groentes van de barbecue. Maar ook pasta met vleessauzen en lamskoteletten met kruiden en vers gemalen peperkorrels. Allemaal combineert het met deze rijke Shiraz. De liefhebber van een steviger glas rood drinkt deze wijn misschien ook wel graag zonder eten. Bijvoorbeeld later op de avond, al dan niet bij de open haard. Past goed bij: pasta Bolognese, vlees of groente van de barbecue.

Korte omschrijving

Intense, rijke rode wijn met de voor Shiraz zo kenmerkende combinatie van donker fruit en peper.

Overige informatie

San Francisco International Wine Competition, 2018 - Zilveren Medaille (2017)
China Wine & Spirits Awards, 2018 - Gouden Medaille (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 30086
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Shiraz
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009679750019
EAN fles 6009679750012