Pico Maccario Dolcevita Moscato d'Asti

Wit | Italië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pico Maccario

Pico Maccario

Pico Maccario is een relatief jonge maar zeer succesvolle producent in Piëmonte en gevestigd in Mombaruzzo in het hart van de Barbera d’Asti regio.

De broers Pico en Vitaliano Maccario besloten in 1997 een eigen wijnbedrijf op te richten. In korte tijd verrees in Mombaruzzo, gelegen in het hart van het Barbera d’Asti gebied, een zeer moderne winery. De combinatie van respect voor de natuurlijke omgeving en modern wijngaard management zijn de basis voor een serie karaktervolle wijnen. Een blik in de wijngaarden maakt duidelijk hoe de roos in het logo van Pico Maccario is gekomen. Meer dan 4.500 rozenstruiken bepalen het beeld in de wijngaard. Naast dat dit visueel bijzonder fraai is hebben zij ook nog steeds de traditionele functie om mogelijke ziektes in een vroeg stadium te signaleren.


Website Pico Maccario

Bekijk Pico Maccario

Pico Maccario Dolcevita Moscato d'Asti

Wit | Italië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Vrolijk Moscato d’Asti: subtiel zoet, hoog fris, met een licht prikkeltje en laag in alcohol. In de geur intens fruit van perziken, ananas en rijpe appels. Met een drup honing. Zoet, fris, verfijnd en met een aantrekkelijke afdronk. La dolce vita!

Spijs & moment
Moscato d’Asti is het optimale drankje bij zomerse desserts met fris (vooral wit, groen en geel) fruit, zoals appel, peer, meloen, limoen en natuurlijk citroen. Overigens ook heerlijk flink gekoeld op een warme zomerse dag.

Past goed bij: frisse fruitdesserts, meringue

Korte omschrijving

Vrolijke, lichtzoete, subtiel tintelende witte wijn uit Italiƫ

Product specificaties

Artikelnummer 28345
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Moscato
Land Italië
Streek Piëmonte
Appellatie Moscato d'Asti
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 5
EAN doos 8033501070304
EAN fles 8033501070311