Porcupine Ridge Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Boekenhoutskloof Syrah*

Vinimark

Vinimark is de grootste onafhankelijke, specialist en wijngroothandel in Zuid-Afrika. Zij vertegenwoordigt de commerciële belangen van onze wijnhuizen Boekenhoutskloof en Reyneke.

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Vinimark

Porcupine Ridge Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

  • Decanter World Wine Awards, 2017 - Commended
  • International Wine Challenge, 2017 - Commended

Over de wijn

Een Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc, helder en met lichtgroene tinten. Veel fris en uitnodigend fruit in de geur. Van kruisbessen en citrus, tot tropisch ananas en meloen. Ook in de smaak heerlijk fris en groen. Typisch Sauvignon, met smaken van kruisbes, gras en netels. Knisperend en met lengte.

Spijs & moment
Nodig vrienden uit voor een zomerse lunch. Organiseer een borrel of een feestje. Deze Sauvignon Blanc is de perfecte gast. Erbij eten? Denk aan eveneens frisse ceviche, kipschnitzel met een kneepje citroen, sushi, geitenkaas, salades met een Franse zure vinaigrette of ‘fish and chips’.

Past goed bij: ceviche, sushi, geitenkaas, salades

Korte omschrijving

Witte kwaliteitswijn uit Zuid-Afrika met uitnodigend fruit en een fijne frisheid

Overige informatie

Porcupine Ridge wordt gemaakt door één van de beste wijnmakers in Zuid-Afrika, Marc Kent (van het internationaal gerenommeerde wijnhuis Boekenhoutskloof).

Decanter World Wine Awards, 2017 - Commended (2016)
International Wine Challenge, 2017 - Commended (2016)
Decanter World Wine Awards, 2016 - Bronzen medaille (2015)
Decanter World Wine Awards, 2015 - Bronzen medaille (2014)
International Wine Challenge, 2015 - Bronzen medaille (2014)

Product specificaties

Artikelnummer 30052
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 26002039004408
EAN fles 6002039004404