Porcupine Ridge Syrah/Viognier

Rood | 0.75 L | 2015 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Barista Pinotage

Vinimark

Vinimark is de grootste onafhankelijke, specialist en wijngroothandel in Zuid-Afrika. Zij vertegenwoordigt de commerciële belangen van onze wijnhuizen Boekenhoutskloof en Reyneke.

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij.

Website Boekenhoutskloof 

 

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren chief winemaker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Vinimark

In beeld

Porcupine Ridge Syrah/Viognier

Rood | 0.75 L | 2015 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

  • Decanter World Wine Awards, 2017 - Bronzen medaille
  • International Wine Challenge, 2017 - Bronzen medaille

Over de wijn

Een beroemde Rhône-blend in Zuid-Afrika. Deze zachte wijn is robijnrood van kleur. De geur is bedwelmend: viooltjes, zwarte bessen, rijpe moerbeibessen, bramen en wat witte peper en brandnetel. Spannend rokerig in de smaak. Zoete, sappige pruimen, rode kersen en wat kruidigheid van koriander en kruidnagel. De Viognier voegt daar in de afdronk ook nog wat bloemigs en iets van perziken aan toe. Met zachte, mooi geïntegreerde tannines.

Spijs & moment
Een gelaagde wijn als deze serveer je bij een mooi gerecht: knapperige eendenborst met sinaasappelsaus of hertengebraad met wildsaus. Ook pittiger gerechten als een klassieke steak au poivre of chili con carne zijn aan te raden.

Past goed bij: eendenborst, (herten)biefstuk, chili con carne

Korte omschrijving

Zachte rode kwaliteitswijn uit Zuid-Afrika, spannend gelaagd

Overige informatie

Decanter World Wine Awards, 2017 - Bronzen medaille (2015)
International Wine Challenge, 2017 - Bronzen medaille (2015)
Decanter World Wine Awards, 2016 - Bronzen medaille (2015)
International Wine Challenge, 2016 - Bronzen medaille (2015)
International Wine & Spirit Competition, 2015 - Zilveren medaille (2013)
Perswijn Magazine, januari 2015 - 4 sterren (2013)

Product specificaties

Artikelnummer 30060
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2015
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah en Viognier
Alcohol percentage 14
EAN doos 26002039008796
EAN fles 6002039008792