Porcupine Ridge Viognier/Grenache Blanc

Wit | 0.75 L | 2015 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Boekenhoutskloof Sémillon*

Vinimark

Vinimark is de grootste onafhankelijke, specialist en wijngroothandel in Zuid-Afrika. Zij vertegenwoordigt de commerciële belangen van onze wijnhuizen Boekenhoutskloof en Reyneke.

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij.

Website Boekenhoutskloof 

 

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren chief winemaker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Vinimark

Porcupine Ridge Viognier/Grenache Blanc

Wit | 0.75 L | 2015 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Goudgeel van kleur. Opvallend expressieve geur waarin vooral indrukken rijpe abrikoos, wilde bloemen en een lichte kruidigheid. De smaak is aangenaam fris, waarin nadrukkelijk de elementen van de Grenache (hogere zuurgraad) naar voren komen te samen met een mooie mineraliteit. De wijn is heel mooi in balans.

Korte omschrijving

Bijzondere witte wijn uit Zuid-Afrika

Overige informatie

Porcupine Ridge is een wijn van één van de beste wijnmakers in Zuid-Afrika, Marc Kent (Boekenhoutskloof)

Decanter Magazine - 16,75 (89) (2014)

Product specificaties

Artikelnummer 30055
Kleur Wit
Type Stil
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2015
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Viognier en Grenache Blanc
Alcohol percentage 14
EAN doos 26002039008833
EAN fles 6002039008839