Deze elegante rosé is gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay, twee internationale druivensoorten die zich goed hebben aangepast aan het Trentino-gebied, in het hart van de Dolomieten. Dankzij de grote verscheidenheid aan microklimaat en terroir kan de Pinot Noir in Trentino zijn grote aromatische rijkdom en zijn elegante structuur tot uiting brengen, zelfs op zeer arme gronden, hier gelegen tussen 400 en 550 meter boven zeeniveau. De zon zorgt voor een perfecte rijping voor de aanmaak van aroma's van rood fruit. De wijnen rijpen tot februari in staal en worden vervolgens verwerkt met een rijping op de lie in fles gedurende tenminste 24 maanden. Alleen de Chardonnay-basiswijnen worden onderworpen aan malolactische gisting om de zuurgraad van de Pinot Noir te verzachten en de rondheid te vergroten. Lichtroze met een oranje zweem. Aanhoudende en fijne mousse in het glas. Bosfruit (kers, cranberry en framboos) samen met wit fruit en ananas, lichte gistachtige tonen in de neus. Delicaat en geurig, met een elegante en zachte structuur en levendige zuurgraad en mineraliteit.
Spijs & moment
Prachtig mooi luxe aperitief samen met Prosciutto en vijgen, garnalen cocktail en gerookte zalm canapé. Serveren op ijs. In ieder geval op 7-9 graden. Kan dezelfde avond al gewoon open! Cin Cin!
Strakdroge mousserende rosé uit het Italiaanse Trentino. Vol, superfijne mousse, smakelijk. Bosfruit, Doyenne de comice peer en wat tropisch fruit. Duidelijk wat gisttonen door lange rijping op zijn lie.