Royal Oporto Colheita (in doos)

Rood | 0.75 L | 2003 | Portugal | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Royal Oporto The Traveler Ruby port (geschenkverpakking met 2 glazen)

Royal Oporto

Royal Oporto is het hoofdmerk van Real Companhia Velha een bedrijf met een lange geschiedenis (1756) dat altijd streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Op 10 september 1756 werd Real Companhia Velha opgericht door de Koninklijke afgezant van Koning Jose I. Samen met de beste wijnboeren uit de hoger gelegen Douro en “the good men of the city of Oporto” werd Real Companhia Velha belast met de taak van verbetering en behoud van gecultiveerde wijnstokken. Inmiddels ruim 260 zijn de uitgangspunten ongewijzigd, altijd streven naar het produceren van de hoogst mogelijk kwaliteit om daarmee nieuwe geschiedenis te schrijven. De wijnen van Royal Oporto zijn hiervan het levende bewijs.


Website Real Companhia Velha

Bekijk Royal Oporto

Royal Oporto Colheita (in doos)

Rood | 0.75 L | 2003 | Portugal | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rijkheid en verfijning gaan hand in hand in deze Colheita port. De kleur is prachtig lichtbruin door de vele jaren rijping in eikenhouten vaten. De geur is zacht en complex. Een slok belooft een hoop smaken, waaronder gedroogd fruit, honing, amandel en mokka. Met een charmante zijdezachte structuur.

Spijs & moment
Zo’n elegante, maar smaakrijke port schenk je bij een zoet gerecht. Denk vooral aan ingrediënten als noten, karamel, mokka en gedroogd fruit. Dat kan dus bijvoorbeeld een koffie-walnotentaartje, karamelborstplaat, hazelnotenpraliné, tarte tatin of een klassiek Franse crème brulée zijn.

Past goed bij: notentaart, crème brulée, karameldesserts

Korte omschrijving

Complexe tawny-stijl port, rijk en verfijnd, met diverse smaken en een zacht mondgevoel

Overige informatie

Colheita betekent oogstjaar. Het gaat dus ook om een port van één (exceptioneel goed) oogstjaar. De wijn moet minimaal zeven jaar zijn gerijpt in een houten vat. Op het etiket van de fles staan het oogstjaar en het jaar van de botteling.

Product specificaties

Artikelnummer 27547
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Beiras
Appellatie Douro
Oogstjaar 2003
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz
Alcohol percentage 20
EAN doos 65601109121374
EAN fles 5601109121372