Serre dei Roveri Barolo Riserva

Rood | Italië | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Serre dei Roveri Barbera Appassimento

San Silvestro

Cantine San Silvestro is een vooruitstrevende winery in Piëmonte. Wij selecteerden bij hen de Serre dei Roveri serie. Een klassieke uitmonstering met een moderne smaak, die speciaal ontwikkeld is voor de horeca en vakhandel. 

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.


Website San Silvestro

Bekijk San Silvestro

Serre dei Roveri Barolo Riserva

Rood | Italië | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Klassieke Barolo met een mooi ontwikkelde baksteenrode kleur. Gracieuze wijn met een bouquet van rood kersenfruit, viooltjes en specerijen. In de mond rijk, vol en met krachtige, zijdezachte tannines. Elke slok is lang genieten.  

Spijs & moment

Met zijn elegante, krachtige stijl is dit een op-en-top dinerwijn. Hij kan ook wel wat hebben: haas, wildzwijn, gegrild rood vlees of krachtige kazen.  

Past goed bij: wild, lamsvlees, rood vlees, gerijpte kazen

Korte omschrijving

Klassieker uit noord Italiƫ, gracieus, rijk en met zijdezachte tannines.

Product specificaties

Artikelnummer 28448
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nebbiolo
Land Italië
Streek Piëmonte
Appellatie Barolo
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 tot 20 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 08008156000082
EAN fles 8008156000426