Tolloy Pinot Grigio

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Tolloy Pinot Grigio

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Johann Tolloy selecteerde en serveerde lokaal gemaakte wijn aan zijn klanten in Alto Adige/Südtirol in zijn populaire herberg langs de rivier de Adige al in de 18e eeuw. Het verhaal vertelt dat het huidige hoofdkantoor van de Kellerei zich in hetzelfde gebouw bevindt als de beroemde Johann Tolloy's herberg van vele jaren geleden. Gemaakt met traditie en gezelligheid in het achterhoofd, zijn de wijnen van Tolloy nog steeds bedoeld om van te genieten en samen te delen. De Tolloy Pinot Grigio wordt verbouwd aan de voet van de Italiaanse Dolomieten, waar deze nobele variëteit al eeuwen wordt verbouwd. Een sierlijke strogele kleur en aroma's van lentebloesem en peer met een complexe en rijke smaak van witte perzik en Granny Smith appel. Sappig en fris.

Spijs & moment

Ideale aperitief en gezelligheid's wijn. Met een alcoholpercentage van 12,5% is hij ideaal als zomers glas, maar ook bij frisse rauwkostsalades, pasta a la primavera of een zalmforel “en papillotte“ voegt die zich heerlijk.

Korte omschrijving

Gebottelde berglucht uit Italiƫ. Lentebloesem, peer en rijke smaak van witte perzik. Vriendelijk.

Product specificaties

Artikelnummer 28622
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Grigio
Land Italië
Streek Zuid-Tirol
Appellatie Alto Adige
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8004305036506
EAN fles 8004305030504