Two Princes Reserve Semillon/Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2020 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant De Bortoli

De Bortoli

De Bortoli is een van de grootste familiebedrijven in Australië met een breed gamma aan wijnen en productiefaciliteiten in Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley.

De Bortoli is een van de grootste Australische wijnbedrijven die nog in familiebezit zijn. De bescheiden grondslag ervoor werd gelegd in 1928 door een Italiaans immigrantenpaar. Hun eind 2003 overleden zoon Deen zorgde er echter voor dat De Bortoli uit zou groeien tot de grote en dynamische onderneming die het tegenwoordig is. Het heeft wijngaarden en productiefaciliteiten in gebieden als Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley. De Bortoli produceert een uitgebreid gamma wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus, uiteenlopend van eenvoudige generieke blends, zoals bijvoorbeeld Shiraz-Cabernet en Semillon-Chardonnay, tot prestigieuze terroirwijnen uit de Yarra Valley. De icon-wijn is echter Noble One, een Semillon met botrytis in de stijl van Sauternes.


Website De Bortoli

Bekijk De Bortoli

Two Princes Reserve Semillon/Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2020 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een geliefde Australische blend van Semillon en Chardonnay. Hij oogt niet alleen geelgroen, hij ruikt en smaakt ook zo. Het gele van frisse citroenen en het groene van sappige meloenen en een lichte kruidigheid. Dit laatste komt door korte rijping op eikenhout. Vol én fris tegelijk.

Spijs & moment
Dit is de ultieme viswijn! Of het nou een lunchsalade met zalm, een borrelhapje van kabeljauw met olijventapenade of een visstoofpotje met tilapia bij het avondeten is. Een beetje kruidigheid mag. Verder bij varkensreepjes met perzik en rijst of een vegetarische pasta met een witte wijnsaus met citroen en rozemarijn.

Past goed bij: vis, schelp- en schaaldieren, varkensvlees, vegetarische pasta

Korte omschrijving

Enerzijds frisse, anderzijds licht kruidige witte wijn, vol en fris tegelijk

Product specificaties

Artikelnummer 27811
Kleur Wit
Type Stil
Land Australië
Streek New South Wales
Appellatie Riverina
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Semillon en Chardonnay
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9300752304199
EAN fles 9300752304182