Uggiano Roccialta Chianti

Rood | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Uggiano Roccialta Chianti

Uggiano

Wijnmaker Giuseppe Losapio richtte begin jaren 70 Azienda Uggiano op en ontwikkelde het landgoed in San Vincenzo a Torri gestaag. Het is nu een van de toonaangevende producenten in de Chianti Colli Fiorentini-zone. Met 100 hectare wijngaarden op heuvels (in zowel Colli Fiorentini als rond het naburige Chianti Classico, in de buurt van San Casciano), produceert Uggiano klassieke en stijlvolle Toscaanse rode wijnen van de belangrijkste druivensoorten van de regio zoals Sangiovese en de Canaiolo. Soms met een klein scheutje Merlot erin voor wat meer romigheid. De Sangiovese- en Canaiolo-druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Uggiano - die zich uitstrekken over de heuvels die Montespertoli met Montelupo Fiorentino en San Casciano Val di Pesa verbinden.

Onderscheidend door de bijzonder goede kwaliteit-prijsverhouding. Van sappige Chianti op instapniveau tot enkele indrukwekkende stevige Riserva-wijnen. In 2015 verkocht de familie Losapio het bedrijf aan Uggiano's jonge maar ervaren managementteam, waaronder commercieel manager Giacomo Fossati en Daniele Prosperi. De kwaliteit blijft hier dus prima gewaarborgd. De schoonheid en traditie van Toscane, gecombineerd met passie, nauwgezetheid en aandacht voor het productieproces: dat is Azienda Uggiano!

Website Uggiano

Bekijk Uggiano

Uggiano Roccialta Chianti

Rood | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Al sinds 1976 maakt Uggiano deze prima door-drinkbare klassieke instap Chianti, zonder enige concessies te doen aan het typische karakter van deze wijn.  Een klein scheutje Merlot verzacht de jonge Sangiovese, en maakt hem net wat romiger. Hij is fris en aantrekkelijk in de neus met veel rijp rood bosfruit en een vleugje kruiden. Crunchy zure kersen in de mond, rijk van smaak, met die levendige zuren en rijpe tannines. Een zachte en fluwelen afdronk. Klein in prijs, groots in kwaliteit. Geschikt voor veganisten ook door geen gebruik van dierlijke klaringsprodukten.

Spijs & moment

Een perfecte wijn voor doordeweeks bij pizza of een eenvoudige pastaatje. Ook uitstekend voor bij een goed gevulde Minestrone. Bordje salami bij de borrel!

Korte omschrijving

Doordrink Chianti. Bosfruit, thijm, en vrolijke kersen. Tomaat in het gerecht zorgt voor het bruggetje naar elkaar.

Product specificaties

Artikelnummer 28550
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Chianti
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Sangiovese en Merlot
Alcohol percentage 13
EAN doos 8006600010441
EAN fles 8006600100838