Uva Pirata Petit Verdot

Rood | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Vicente Gandia

Vicente Gandia

Vicente Gandía is een wijnproducent, opgericht in 1885 te Valencia. Inmiddels heeft de vierde generatie van de Gandía familie de leiding in handen. 

Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waarop het bedrijf gebouwd is, namelijk een bijdrage leveren aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de traditie te vergeten.

Vicente Gandía wordt gekarakteriseerd door haar internationale aanpak die ervoor gezorgd heeft dat de wijnen in meer dan 90 landen en in 5 continenten verkocht worden.

Vicente Gandía wordt gezien als het grootste wijngoed in Valencia en omgeving. Daarnaast heeft het wijngoed volgens de internationaal erkende wijngids de Penin Guide, de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Tijdens de prestigieuze internationale competitie AWC Vienna in 2014, is Vicente Gandía uitgeroepen tot de beste Spaanse wijnproducent. In hetzelfde jaar voegde de ‘World Association of Journalists and Writers of Wine and Spirits’ Vicente Gandía toe aan de jaarlijkse lijst van beste wijnhuizen ter wereld.

Website Vicente Gandía

Bekijk Vicente Gandia

Uva Pirata Petit Verdot

Rood | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Uva Pirata heeft een unieke heldere kersrode kleur met paarse tinten. Een wijn met intense aroma´s en een fruitige, pittige smaak, full-bodied en goed gebalanceerd met een lange afdronk.

Korte omschrijving

Stevige rode wijn uit Spanje.

Overige informatie

We hebben allemaal een piraat in ons, net als oenoloog Fernando Freiro die de bijzondere Petit Verdot druif ┬┤kaapte┬┤ uit Bordeaux en meenam naar Valencia. De wijn heeft hier zijn toepasselijke naam aan te danken; La Uva Pirata (= de Piraten druif).

Product specificaties

Artikelnummer 27051
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Petit Verdot
Land Spanje
Streek Valencia
Appellatie Valencia
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8410310614378
EAN fles 8410310614361