Vacqueyras Beaumirail

Rood | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Gigondas l'Hallali Grande Reserve

Gigondas la Cave

Gigondas la Cave heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verkrijgen van een eigen herkomstbenaming (1971) en is sinds die tijd ook zeer succesvol op verschillende kwaliteitsniveaus.

Lange tijd (16e en 17e eeuw) behoorde Gigondas tot “Pincipauté d’Orange” waar de Nassau familie regeerde. Louis XIV maakte daar een einde aan, maar anders hadden wij misschien ook in Nederland een echte wijnbouwcultuur gekend. De Cave van Gigondas is in 1956 opgericht en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het feit, dat deze regio in 1971 een eigen herkomstbenaming verkreeg. Het is een modern bedrijf in een zeer traditionele omgeving. Met een aandeel van bijna 80% is de Grenache Noire hier dominant. Daarnaast zijn het de Syrah en de Mourvèdre die de samenstelling van de verschillende wijnen bepalen. Naast Gigondas maakt deze coöperatie ook een aantal uitstekende wijnen van de buurdorpen Vacqueyras en Beaumes-de-Venise.


Website Gigondas la Cave

Bekijk Gigondas la Cave

Vacqueyras Beaumirail

Rood | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Vacqueyras met een warme dieprode kleur. Een krachtige en complexe geur van zwart fruit en kruiden stijgt op uit het glas. Vervolgens komen er nog meer aroma’s vrij: zwarte peper, zoethout, venkel, anijs, zwarte olijven, tijm en cassis. Fris, tannineus en gestructureerd. Een wijn die goed kan ouderen en baat heeft bij decanteren. De afdronk is lang en warm.

Spijs & moment
Warm en met flinke tannines: deze Vacqueyras is een echte eetwijn. Het wijnhuis zelf adviseert kwartel met zwarte olijven. Andere opties zijn gegrilde eendenborst, rund- of varkensvlees, stoofpotten (daube, estouffade), fazant met druiven, rundertong met een madeirasaus, beef teriyaki of gekruide lamsschouder. Maar ook Mexicaanse fajitas of een Turkse döner kebab.

Past goed bij: gegrild vlees, stoofpot, gevogelte, fajitas, döner kebab

Korte omschrijving

Krachtige rode wijn, complex, fris en met tannines

Overige informatie

Concours général agricole, 2016 - Zilveren medaille (2014)

Product specificaties

Artikelnummer 13225
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Vacqueyras
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache, Syrah en Cinsault
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3142910143921
EAN fles 3142910143914