Viljoensdrift River Grandeur Cape Blend

Rood | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Viljoensdrift River Grandeur Cape Blend

Viljoensdrift

Viljoensdrift is het family estate van de broers Fred en Manie Viljoen. Naast het produceren van uitstekende wijnen exploiteren zij een geweldige toeristische attractie "Viljoensdrift River Cruises en Picnics”.

Viljoensdrift is een echt family estate waar de broers Fred en Manie Viljoen de scepter zwaaien. Fred is de wijnmaker en Manie de man in de wijngaard. De wijngaarden zijn prachtig gelegen aan de oevers van de Breede Rivier, de levensader in deze regio. Ruim 60 ha. beplant met traditionele druivensoorten als Colombard, Chenin Blanc en Pinotage, maar ook internationaal aansprekende soorten als Semillon, Cabernet Sauvignon en Chardonnay gedijen hier uitstekend. Hoe fraai de wijngaarden gelegen zijn is het best te zien vanaf de rivier. Hiervoor heeft de familie Viljoen een fantastische toeristische attractie georganiseerd onder de naam “Viljoensdrift River Cruises en Picnics” een tocht over de rivier met de wijnen van Viljoensdrift en heerlijke delicatessen.


Website Viljoensdrift

Bekijk Viljoensdrift

Viljoensdrift River Grandeur Cape Blend

Rood | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Donker gekleurde blend van vier druiven. In de geur rijp donker fruit, iets jong rood fruit en een beetje vanille en koffie. Ook in de smaak komen deze aroma’s terug. De wijn voelt zijdezacht aan en heeft ronde tannines. Hij is goed in balans en heeft een prima afdronk.

Spijs & moment

"Door de zwoelheid van deze wijn past hij goed bij gerechten waar een zoete hint in zit. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische aubergineburger met gekarameliseerde rode ui. Ook lekker bij lamsvlees, gegrilde curryworstjes of een rijke, kruidige runderstoofpot. Past goed bij: lamsvlees, aubergineburger, runderstoofpot"

Korte omschrijving

Karakteristieke rode kwaliteitswijn uit Zuid-Afrika, fruitig en met ietsje vanille in de smaak

Overige informatie

Michelangelo Wine & Spirits Awards - Gouden medaille (2015)

Product specificaties

Artikelnummer 29729
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Zuid-Afrika
Streek Breede River Valley
Appellatie Robertson
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Merlot, Pinotage, Shiraz en Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 14.5
EAN doos
EAN fles 6009623260932