Winzer Krems Be(e) Orange Grüner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kellermeister Reserve Grüner Veltliner

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.


Website Winzer Krems

Bekijk Winzer Krems

Winzer Krems Be(e) Orange Grüner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In Krems gaat de wijnbereiding meer dan 2000 jaar terug. Het is dus veilig om te zeggen dat de Winzer Krems, met meer dan 900 betrokken druiven producenten, een wijnhuis is dat traditie en uitzonderlijke kwaliteit daadwerkelijk ook eer aandoen. Met deze Orange wine hebben ze even een zijstapje gemaakt. Even de schillen van de Grüner Veltliner mee laten gisten. Beetje een Orange wine light, eerder diep goud dan oranje. Tikje oxidatief in de neus maar ook met complexe smaken van peper en honing, met een frisse afdronk. En ook uiteraard wat tannines – uit de mee vergiste druivenschillen.

Spijs & moment

Door de aanwezige tannines toch wel hier iets bij eten. Maar je kunt hier veel brutaler zijn met voedselcombinaties, omdat het meer intense smaken aan kan. Je kunt het ook op dezelfde manier behandelen als de tannines in rode wijnen: zout en eiwitten verzachten de tannines en maken de wijn ronder. Een eet-wijn dus! Probeer hem met bijvoorbeeld met Indiaas eten zoals een lichte curry. Vaak is pompoen en andere geroosterde groenten ook een mooie combi!

Korte omschrijving

GrĂ¼ner Veltliner in een Orange jasje. Veelzijdig en anders. Tikje oxidatief. Complexe smaken met romig mondgevoel. Wel iets tannine natuurlijk, dus wel wat bij eten.

Product specificaties

Artikelnummer 25002
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9005511170274
EAN fles 9005511070277