Bergsig Estate Cape LBV

Rood | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bergsig Estate Sauvignon Blanc

Bergsig Estate

Bergsig Estate ligt in het hoger gelegen, noordelijke gedeelte van Breedekloof vlakbij de plek waar de Wit Rivier en de Breede Rivier samenkomen. De hoogte zorgt ervoor dat de druiven in dit gedeelte later rijpen dan in de zuidelijke delen van Breedekloof. De vallei versmalt hier aanzienlijk wat zorgt voor veel wind tijdens het groeiseizoen. Hierdoor worden de druiven goed gekoeld tijdens hitteperioden en hebben ziektes na regenval weinig kans. 

Bergsig Estate is met een oppervlakte van 250 hectare één van de grootste estates in Zuid-Afrika (op een estate worden de wijnen volledig in eigen beheer geproduceerd). Daarnaast wordt nog eens 437 hectare land beheerd als beschermd natuurgebied. De bodem van de wijngaarden bij Bergsig onderscheid zich van de voornamelijk alluviale gronden in het zuiden, doordat een deel hiervan bestaat uit schist. Een ideale basis voor wijnen die niet alleen rijk zijn, maar ook finesse en mineraliteit bezitten!

Het estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond. Eén van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented. Maar ook Chenin Blanc en Pinotage, en wat minder alledaagse zaken als Gewurztraminer en de portstijl Ruby Vintage zijn vaak gelauwerd.


Website Bergsig Estate

Bekijk Bergsig Estate

Bergsig Estate Cape LBV

Rood | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Originele wijn in portstijl. Traditioneel geproduceerd en van topkwaliteit. Cape LBV is een volle, zachte en donkergekleurde portwijn met beginnende ‘tawny’ tinten. De smaak is rijk en zacht met een uitzonderlijk lange afdronk. Deze ‘port’ is samengesteld van druiven uit één oogstjaar.

Spijs & moment
Zo’n portachtige wijn vraagt om iets zoets (rijke fruitcakes of zoete koffiedesserts) óf om gerijpte kazen. Hoe dan ook, het beste moment is later op de avond aan het einde van een diner.

Past goed bij: fruitcake, mokkataart, gerijpte kazen

Korte omschrijving

Unieke, volle en zachte portstijl wijn uit Zuid-Afrika

Overige informatie

Veritas Awards, 2017 - Zilveren medaille (2010)

Product specificaties

Artikelnummer 34698
Kleur Rood
Type Versterkt
Druivenras Tinta Barocca
Land Zuid-Afrika
Streek Breede River Valley
Appellatie Breedekloof
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Tinta Barocca
Alcohol percentage 18.5
EAN doos 6003217000744
EAN fles 6003217002205