Bergsig Estate Cape LBV

Rood | 0.75 L | 2014 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bergsig Estate Cape LBV

Bergsig Estate

Begsig Estate is een familiebedrijf in Rawsonville (Breede Rivier). Wijnmaker en eigenaar De Wet Lategan is zeer succesvol in het produceren van wijnen met een uitzonderlijk goede prijs/kwaliteit.

Bergsig Estate is met een oppervlakte van 250 hectare, in Rawsonville bij Worcester, één van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor zowel wit als rood. Het estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond. Eén van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented. Maar ook Chenin Blanc en Pinotage, en wat minder alledaagse zaken als Gewurztraminer en de portstijl Ruby Vintage zijn vaak gelauwerd.


Website Bergsig Estate

Bekijk Bergsig Estate

Bergsig Estate Cape LBV

Rood | 0.75 L | 2014 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Originele wijn in portstijl. Traditioneel geproduceerd en van topkwaliteit. Cape LBV is een volle, zachte en donkergekleurde portwijn met beginnende ‘tawny’ tinten. De smaak is rijk en zacht met een uitzonderlijk lange afdronk. Deze ‘port’ is samengesteld van druiven uit één oogstjaar.

Spijs & moment
Zo’n portachtige wijn vraagt om iets zoets (rijke fruitcakes of zoete koffiedesserts) óf om gerijpte kazen. Hoe dan ook, het beste moment is later op de avond aan het einde van een diner.

Past goed bij: fruitcake, mokkataart, gerijpte kazen

Korte omschrijving

Unieke, volle en zachte portstijl wijn uit Zuid-Afrika

Overige informatie

Veritas Awards, 2017 - Zilveren medaille (2010)

Product specificaties

Artikelnummer 34698
Kleur Rood
Type Versterkt
Druivenras Tinta Barocca
Land Zuid-Afrika
Streek Breede River Valley
Appellatie Breedekloof
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Tinta Barocca
Alcohol percentage 18.5
EAN doos 6003217000744
EAN fles 6003217002205