Over ons

 

In 1985 zijn het Pim Nolen en Teun Los die met visie en ondernemersgeest een traditionele drankengroothandel transformeren in een specialistisch wijnbedrijf onder de naam DGS Wijnkopers, inmiddels DGS WIJN. Zij zien al heel vroeg in dat het drinken van wijn populairder wordt en dat de behoefte aan meer diversiteit en kennis zal gaan groeien. Het juiste moment om zich in dit marktsegment te specialiseren.

Een perfecte keuze, want DGS WIJN maakt een zeer voorspoedige doorstart en nestelt zich al snel tussen de grote traditionele importeurs. De aanpak die het nieuwe DGS WIJN kiest is echter totaal verschillend, misschien minder romantisch en flamboyant, maar wel heel efficiënt en doelgericht. DGS WIJN biedt haar klanten wijnen die goed aansluiten bij smaakbeleving en drinkmoment van de voortdurend veranderende consument. Waarbij een ander uitgangspunt is dat de klant een gezonde marge moet kunnen maken voor haar inspanningen in de markt. Tot op de dag van vandaag blijft dit nog steeds onze belangrijkste uitdaging.

In 2007 hebben de oprichters de fakkel overgedragen aan nieuw management en aan een investeringspartner. DGS WIJN is inmiddels onderdeel geworden van de Delta Wines organisatie waar ook Coenecoop Wine Traders, Pallas Wines, La Source en Global Wine Operations en een aantal buitenlandse vestigingen momenteel toebehoren. Het bedrijf groeide in Nederland uit tot de absolute marktleider, die het vandaag is.

In november 2020 verwierf Navitas Capital, de succesvolle investeringsmaatschappij van de familie Zeeman een meerderheidsbelang in Delta Wines, waarbij de overige aandelen in handen zijn van het management. Samen wordt er met succes gewerkt aan het versterken van de positie in Nederland en aan een verdere internationale uitrol.

Delta Wines Nederland opereert vanuit een modern distributiecentrum in Waddinxveen met een oppervlakte van 20.000 m2. en een gemiddelde voorraad van 11 miljoen flessen. De gezamenlijke bedrijven realiseerden in 2021 een omzet van 233 miljoen euro.