Over ons

Onze herkomst

In 1985 zijn het Pim Nolen en Teun Los die met visie en ondernemersgeest een traditionele drankengroothandel transformeren in een specialistisch wijnbedrijf onder de naam DGS Wijnkopers, inmiddels DGS WIJN. Zij zien al heel vroeg in dat het drinken van wijn populairder wordt en dat de behoefte aan meer diversiteit en kennis zal gaan groeien. Het juiste moment om zich in dit marktsegment te specialiseren.

Een perfecte keuze, want DGS WIJN maakt een zeer voorspoedige doorstart en nestelt zich al snel tussen de grote traditionele importeurs. De aanpak die het nieuwe DGS WIJN kiest is echter totaal verschillend, misschien minder romantisch en ook wel eens saai genoemd, maar wel heel efficiënt en doelgericht. DGS WIJN biedt haar klanten wijnen die goed aansluiten bij smaakbeleving en drinkmoment van de voortdurend veranderende consument. Waarbij een ander uitgangspunt is dat de klant een gezonde marge moet kunnen maken voor haar inspanningen in de markt. Tot op de dag van vandaag blijft dit nog steeds onze belangrijkste uitdaging.

Door deze succesvolle marktbenadering zijn wij meerdere keren uit ons jasje gegroeid en zo verhuisden wij binnen Waddinxveen van de Noordkade, naar industrieterrein Coenecoop en zijn wij nu gevestigd in een zeer modern distributiecentrum aan de A12.

In 2007 hebben de oprichters de fakkel overgedragen aan nieuw management en aan investeringspartner Hal Investments. DGS WIJN is inmiddels onderdeel geworden van de Delta Wines organisatie waar ook Coenecoop Wine Traders en Pallas Wines deel van uit maken. Met deze drie specialisten onder één dak kan nog beter worden ingespeeld op de vragen vanuit de markt.

In november 2011 wordt de plaats van Hal Investments overgenomen door Rabo Capital (later hernoemd naar Nordian Capital Partners) en krijgt een breder deel van het management de gelegenheid om mede-aandeelhouder te worden. Dit laatste komt voort uit de overtuiging dat onze mensen het verschil moeten maken. Betrokkenheid en motivatie spelen hierbij een essentiële rol.

Op 28 juli 2015 heeft Nordian Capital Partners haar aandelen in Delta Wines overgedragen aan het management en de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf Pim Nolen en Teun Los. Hiermee gaat Delta Wines de volgende fase in van groei en duurzaamheid. Na een succesvolle periode is nu de mogelijkheid ontstaan dat het management, met de steun van de vroegere oprichters, volledig onafhankelijk verder kan.

Onze missie

DGS WIJN wil het verlengstuk zijn van internationale wijnproducenten die zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, prijs, innovatie en respect voor de natuur. Door met deze producenten een exclusieve en duurzame samenwerking aan te gaan  bieden wij onze afnemers unieke mogelijkheden om zich in de wijnmarkt te onderscheiden.

Onze partners

Wij zien onze rol nadrukkelijk als een schakel in de keten van producent naar consument. Door een intensieve samenwerking op te bouwen met supermarktorganisaties, wijnspeciaalzaken, wijnkoperijen en partners in het foodservice kanaal kunnen wij optimaal inspelen op snel veranderende vragen uit de markt. Als partner van deze partijen respecteren wij hun functie in de keten en wij doen daarom niet rechtstreeks zaken met horeca en consument.

Onze wijnen

De selectie van ons assortiment vindt plaats door voortdurend een afweging te maken van mogelijkheden die onze producenten of potentiële producenten aanbieden en de kansen die wij hiervoor zien in de markt. Daarnaast stimuleren wij de interactie tussen producent en klant om met maatwerk nog beter aan te sluiten bij specifieke wensen uit de markt. Op dit moment vertegenwoordigen wij ongeveer 100 producenten die gezamenlijk meer dan 1.600 verschillende wijnen in ons magazijn hebben staan.

Onze certificering

Register Wijnhandelaar 
DGS WIJN is KVNW Register Wijnhandelaar. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren heeft in samenwerking met het Productschap Wijn en de Keuringsdienst van Waren een certificeringsysteem ingevoerd. De ledenwijnimporteurs die aantoonbaar voldoen aan strikte eisen mogen zich ‘KVNW Register Wijnhandelaar’ noemen. Deze titel is de objectieve waarborg voor de kwaliteit van de onderneming. Een extra zekerheid voor afnemers, consumenten, leveranciers en overheid.

 

Onze backoffice

Ter ondersteuning van al onze commerciële activiteiten is er binnen Delta Wines een professionele backoffice organisatie ingericht. Op deze manier kunnen wij samen met onze zusterbedrijven Coenecoop Wine Traders en Pallas Wines kosten delen en kennis bundelen. Ook dit helpt nadrukkelijk om onze klanten de best mogelijke prijzen en dienstverlening aan te bieden.

De Delta Wines backoffice bestaat uit de volgende afdelingen:

  • Sales Support
  • Marketing
  • ICT
  • Debiteurenbeheer en administratie
  • Logistiek inkoop
  • Orderverzameling en transport
  • P&O 

Voorraadbeheer, logistiek en operationele zaken worden verzorgd door Global Wine Operations. 

Wine in Moderation - Wim over wijn

Geniet van wijn maar drink met mate. 

Ik ben Wim. En ik hou van wijn. Maar niet teveel. Zo blijft wijn iets bijzonders. Want juist als ik wijn met mate drink, komen de wijn én het moment echt tot hun recht. Daarom is het goed je te realiseren hoe en hoeveel je drinkt. Wine in Moderation noemen ze dat internationaal. Afgekort is dat Wim; en dat ben ik. Genieten is gezond, zeg ik altijd. Daarom vertel ik je graag hoe je door matig te drinken, echt van wijn kunt genieten. Hou je van wijn en wil je meer weten? Kijk dan op www.wimoverwijn.nl.DGS WIJN is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en steunt derhalve de Wim-campagne. Wij zouden het tevens zeer op prijs stellen als u ons ondersteunt deze campagne tot een succes te maken door de communicatie richting de consument te gebruiken.