Bergsig Estate Gewürztraminer

Wit | 0.75 L | 2018 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bergsig Estate Cape LBV

Bergsig Estate

Begsig Estate is een familiebedrijf in Rawsonville (Breede Rivier). Wijnmaker en eigenaar De Wet Lategan is zeer succesvol in het produceren van wijnen met een uitzonderlijk goede prijs/kwaliteit.

Bergsig Estate is met een oppervlakte van 250 hectare, in Rawsonville bij Worcester, één van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor zowel wit als rood. Het estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond. Eén van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented. Maar ook Chenin Blanc en Pinotage, en wat minder alledaagse zaken als Gewurztraminer en de portstijl Ruby Vintage zijn vaak gelauwerd.


Website Bergsig Estate

Bekijk Bergsig Estate

Bergsig Estate Gewürztraminer

Wit | 0.75 L | 2018 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

  • Veritas Awards, 2017 - Gouden medaille

Over de wijn

Direct herkenbaar als Gewürztraminer: met een aromatische geur van rozenblaadjes, lychees en Turks fruit. Complex en geparfumeerd. Tegenover al die expressieve aroma’s staan frisse citruszuren. De wijn heeft een zuiver en schoon mondgevoel en in de afdronk is hij subtiel zoet.

Spijs & moment
De allerbeste en meest bekende combinatie van Gewürztraminer is met Aziatische gerechten. Kruidig, pittig, met veel chilipepers. Allemaal geen enkel probleem voor deze aromatische druif. Mede omdat de wijn ook nog eens in de afdronk subtiel zoet is. Door zijn expressieve karakter is het ook wel echt een wijn om iets bij te eten.

Past goed bij: Aziatische gerechten, kruidig, pittig

Korte omschrijving

Herkenbaar Gew├╝rztraminer, aromatisch geparfumeerd en met frisse citruszuren

Overige informatie

Veritas, 2017 - Gouden medaille (2017)
The Sommeliers Selection, 2017 - Listed (2017)
SA Novare Terroir, 2017 - Area Winner (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 29835
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Gewürztraminer
Land Zuid-Afrika
Streek Breede River Valley
Appellatie Breedekloof
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Gewürztraminer
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 6003217000737
EAN fles 6003217000133