BIO Codorníu Albariño

Wit | Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Codorníu Red Grenache

Codorniu

Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Ze zijn een symbool van continuïteit, innovatie en trouw aan hun oorsprong. De geschiedenis van Codorníu is het verhaal van een wijnbouwfamilie die dateert uit de zestiende eeuw.

Pas in 1872 gaf Josep Raventós het familiebedrijf een nieuwe impuls om een pionier te worden in de productie van cava, toen hij de eerste fles mousserende wijn creëerde, gemaakt door de traditionele methode toe te passen op een blend van de inheemse druivensoorten van Penedès: Xarel·lo, Macabeo en Parellada. 

We kennen allemaal hun bekende basis Cava's maar als exclusieve importeur voeren wij juist hun zeer speciale Ars Selecta reeks. Een selectie van unieke Gran Reserva-cavas, gemaakt in beperkte oplage en met een geraffineerde selectie van hun oudste wijngaarden en beste druiven als Pinot Noir, Chardonnay en Xarello. Met de Ars Collecta serie viert Codorníu samen met de micro-boutique wijnmakerij Celler Jaume vijf eeuwen traditie. De Jaume-Codorníu Ars Collecta zijn absolute topcava's en worden in beperkte oplage gemaakt met genummerde flessen.

Website: Codorníu

Bekijk Codorniu

BIO Codorníu Albariño

Wit | Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Codorníu familie, wereldberoemd om hun cava, produceert ook stille wijnen in Spanje al sinds de 16e eeuw, lang vóór de eerste fles cava was geproduceerd. Het is voor hen een manier om het unieke terroir van hun wijngaarden onder de aandacht te brengen en te blijven innoveren. Deze Albariño is nou niet eens afkomstig uit Rías Baixas maar juist uit Costes del Segre, hun thuisbasis aan de oostkust van Spanje.  De wijn heeft een grote aromatische complexiteit met aroma's van citrus – limoen en grapefruit – in het begin. Later opent de neus zich met nectarine, en subtiele hints van witte bloemen op een minerale achtergrond. Een brede, opwindende wijn, vol textuur en karakter. Verfrissend in het begin en later weer wat volumineuzer met een heerlijke verkwikkende afdronk.

Spijs & moment

Het is de perfecte begeleider van schaal en schelpdieren. Heerlijk voor bij een oester met yuzu dressing of kokkeltjes met een pepertje en groene kruiden.  De Aziatische keuken, zoals Japans en Thais, tempura en gegrilde groenten, de Albariño van Codornìu kan het allemaal aan.

Korte omschrijving

Mediterrane AlbariƱo! Verkwikkend, verfrissend en toch ook volumineus. Crispy citrus, steenfruit. Wild and Exciting! Biologisch en Vegan natuurlijk.

Product specificaties

Artikelnummer 26079
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Albariño
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Costers del Segre
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 8410013024467
EAN fles 8410013024450