Boekenhoutskloof - Franschhoek

donderdag 17 december 2020

Boekenhoutskloof - Pallas Wines

Boekenhoutskloof - DGS WIJN

 

Boekenhoutskloof is gesticht in 1776, schitterend gelegen ten zuiden van Franschhoek aan het einde van de vallei. De naam van de boerderij komt van de Afrikaanse naam voor een type berk die beroemd was om zijn kwaliteit als meubelhout, de “Boekenhout” berk.

In 1993 werd de boerderij aangekocht en getransformeerd tot een wijnboerderij. De wijngaarden werden aangelegd en aangeplant met Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grenache, Semillon en Viognier. De eerste oogst was die van 1996, die bestond uit Cabernet Sauvignon van een wijngaard die tegenwoordig nog steeds in gebruik is. Eigenaar en wijnmaker Marc Kent is altijd nog nauw betrokken bij het bedrijf en het wijnmaken, o.a. bijgestaan door wijnmaker Gottfried Mocke. Gottfried heeft zijn sporen verdiend o.a. bij Chamonix in Franschhoek en werd in 2020 door Tim Atkin uitgeroepen tot Wine Maker of the Year.

Boekenhoutskloof werd al eens door Platter’s uitgeroepen tot “Winery of the Year” in 2012, maar kreeg deze titel voor de tweede keer in 2020! Volgens Platter’s heeft Boekenhoutskloof een uitgebreid portfolio van uitstekende wijnen op alle prijsniveaus en scoren zij jaar op jaar hoog in de beoordelingen. Vooral de wijn uit de Estate Serie (ook wel de “stoeltjes serie” genoemd) zijn van zeer hoog niveau.