Cava Anna de Codorníu Ice semi-seco (0,2 liter)

Spanje | 0.2 L | N.v.t. | Doos 24 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cava Anna de Codorniu Blanc de Noirs Pinot Noir

Codorniu

Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Ze zijn een symbool van continuïteit, innovatie en trouw aan hun oorsprong. De geschiedenis van Codorníu is het verhaal van een wijnbouwfamilie die dateert uit de zestiende eeuw.

Pas in 1872 gaf Josep Raventós het familiebedrijf een nieuwe impuls om een pionier te worden in de productie van cava, toen hij de eerste fles mousserende wijn creëerde, gemaakt door de traditionele methode toe te passen op een blend van de inheemse druivensoorten van Penedès: Xarel·lo, Macabeo en Parellada. 

We kennen allemaal hun bekende basis Cava's maar als exclusieve importeur voeren wij juist hun zeer speciale Ars Selecta reeks. Een selectie van unieke Gran Reserva-cavas, gemaakt in beperkte oplage en met een geraffineerde selectie van hun oudste wijngaarden en beste druiven als Pinot Noir, Chardonnay en Xarello. Met de Ars Collecta serie viert Codorníu samen met de micro-boutique wijnmakerij Celler Jaume vijf eeuwen traditie. De Jaume-Codorníu Ars Collecta zijn absolute topcava's en worden in beperkte oplage gemaakt met genummerde flessen.

Website: Codorníu

Bekijk Codorniu

Cava Anna de Codorníu Ice semi-seco (0,2 liter)

Spanje | 0.2 L | N.v.t. | Doos 24 stuks

Over de wijn

Gemaakt van 70% Chardonnay met 30% Macabeo, Xarel·lo en Parellada. Een complexe cava en met een wat hogere dosering (halfdroog) wordt het een veelzijdige en veelzijdige optie die bij elke gelegenheid past. Hij is dé ideale cava om juist “on the rocks” of in gedurfde cocktails van te genieten. Fantastische combinatie van geel steenfruit samen met witte bloesem van amandel in de neus.  Door zijn rond en vol mondgevoel omarmt hij je direct. Echter wel altijd met behoud van een goede frisheid en vitaliteit. Een toost met een glas Anna de Codorníu Ice is zo glamoureus als het maar kan. Waar is het feestje?

Spijs & moment

Kan uitstekend als verfrissend aperitief worden genuttigd. Door zijn lichte zoetje is hij zeer geschikt om voor bij de traditionele bruidstaart geschonken te worden. En de oliebol op Oud-jaar past hier zéer zeker beter bij dan de Brut versie. Schenk hem tussen 5ºC en 8ºC. Koel desnoods twee tot drie uur af in een ijsemmer met water, zout en ijs.

Korte omschrijving

Semi Seco. Tikje off-dry dus. Super voor “on the rocks” en in de cocktail extra lekker. Geel fruit, Amandeltje en frisse afdronk. Deze “Ice Ice Baby” is klaar voor het feestje.

Product specificaties

Artikelnummer 26067
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.2
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage 70% Chardonnay en 30% Macabeo, Xarel·lo en Parellada
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8410013017728
EAN fles 8410013017711