Cava Anna de Codorníu rosé brut

Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Codorniu Ars Collecta Reserva Grand Rosé

Codorniu

Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Ze zijn een symbool van continuïteit, innovatie en trouw aan hun oorsprong. De geschiedenis van Codorníu is het verhaal van een wijnbouwfamilie die dateert uit de zestiende eeuw.

Pas in 1872 gaf Josep Raventós het familiebedrijf een nieuwe impuls om een pionier te worden in de productie van cava, toen hij de eerste fles mousserende wijn creëerde, gemaakt door de traditionele methode toe te passen op een blend van de inheemse druivensoorten van Penedès: Xarel·lo, Macabeo en Parellada. 

We kennen allemaal hun bekende basis Cava's maar als exclusieve importeur voeren wij juist hun zeer speciale Ars Selecta reeks. Een selectie van unieke Gran Reserva-cavas, gemaakt in beperkte oplage en met een geraffineerde selectie van hun oudste wijngaarden en beste druiven als Pinot Noir, Chardonnay en Xarello. Met de Ars Collecta serie viert Codorníu samen met de micro-boutique wijnmakerij Celler Jaume vijf eeuwen traditie. De Jaume-Codorníu Ars Collecta zijn absolute topcava's en worden in beperkte oplage gemaakt met genummerde flessen.

Website: Codorníu

Bekijk Codorniu

Cava Anna de Codorníu rosé brut

Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een unieke cava die de Pinot Noir-variëteit combineert met de Chardonnay, waardoor de Anna de Codorníu een cava wordt met een zeer intense geur en smaak van rood fruit. Hij schittert met een heldere en bleke kersenkleur. Een mooie fijne mousse die na het langzaam wegtrekken veel aroma's geeft van rood fruit als aardbeien, kersen en ander bosfruit. Kleine hint van groene appel op de achtergrond. Anna de Codorníu Brut Rosé is een cava die glamour, vrouwelijkheid, en charme uitstraalt. De dames zijn er dol op.

Spijs & moment

Extra feestelijk om deze Brut Rosé te schenken bij delicate hapjes als gerookte eendenborst, paté met een cranberry compôte, maar ook heerlijk bij desserts met rood Fruit. Bewaarpotentieel: Binnen een jaar gekoeld drinken op zo'n 8-10 graden.

Korte omschrijving

Chardonnay en Pinot Noir creëren deze Brut Rosé. De aanzet met aroma's van rood bosfruit verleiden direct. Groen fris appeltje op het eind. Vrouwelijke elegantie en klasse.

Product specificaties

Artikelnummer 26065
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Pinot Noir en Chardonnay
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8410013009914
EAN fles 8410013999369