Cava Marqués de Chivé brut

Wit | Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Vicente Gandia

Vicente Gandia

Vicente Gandía is een wijnproducent, opgericht in 1885 te Valencia. Inmiddels heeft de vierde generatie van de Gandía familie de leiding in handen. 

Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waarop het bedrijf gebouwd is, namelijk een bijdrage leveren aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de traditie te vergeten.

Vicente Gandía wordt gekarakteriseerd door haar internationale aanpak die ervoor gezorgd heeft dat de wijnen in meer dan 90 landen en in 5 continenten verkocht worden.

Vicente Gandía wordt gezien als het grootste wijngoed in Valencia en omgeving. Daarnaast heeft het wijngoed volgens de internationaal erkende wijngids de Penin Guide, de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Tijdens de prestigieuze internationale competitie AWC Vienna in 2014, is Vicente Gandía uitgeroepen tot de beste Spaanse wijnproducent. In hetzelfde jaar voegde de ‘World Association of Journalists and Writers of Wine and Spirits’ Vicente Gandía toe aan de jaarlijkse lijst van beste wijnhuizen ter wereld.

Website Vicente Gandía

Bekijk Vicente Gandia

Cava Marqués de Chivé brut

Wit | Spanje | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Marqués de Chivé brut is een cava van hoge kwaliteit, geproduceerd door het bekende wijnhuis Vicente Gandía.  Gemaakt van Chardonnay, die voor volheid en body zorgt, samen met de  Macabeo, dat het aromatische karakter van fruit geeft. Gemaakt volgens de methode traditionelle methode. Eenmaal uitgeschonken heeft die een lekker felgeel kleurtje en met een mooie aanhoudende mousse. Fijne aroma's van citrus, verse boter, brioche en acacia. Een duidelijke aanwezig zuurgraad die ervoor zorgt dat deze wijn uitstekend geschikt als aperitief. 

Spijs & moment

Kan altijd open wanneer er iets te vieren is.  Serveer daarbij een gefrituurde garnaal, kan zelfs prima bij vis empanada. Ook heel fijn met verse oesters, zalm of tonijn sushi en ceviche.

Korte omschrijving

Kordate cava, Chardonnay voor de body en het botertje , Macabeo voor het gele fruit. Aanhoudende fijne mousse. Prima aperitief!

Product specificaties

Artikelnummer 27152
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Spanje
Streek Valencia
Appellatie Cava
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay en Maccabeo
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8410310607905
EAN fles 8410310607899