Ceramic Sauvignon Blanc

Wit | Spanje | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Vicente Gandia

Vicente Gandia

Vicente Gandía is een wijnproducent, opgericht in 1885 te Valencia. Inmiddels heeft de vierde generatie van de Gandía familie de leiding in handen. 

Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waarop het bedrijf gebouwd is, namelijk een bijdrage leveren aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de traditie te vergeten.

Vicente Gandía wordt gekarakteriseerd door haar internationale aanpak die ervoor gezorgd heeft dat de wijnen in meer dan 90 landen en in 5 continenten verkocht worden.

Vicente Gandía wordt gezien als het grootste wijngoed in Valencia en omgeving. Daarnaast heeft het wijngoed volgens de internationaal erkende wijngids de Penin Guide, de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Tijdens de prestigieuze internationale competitie AWC Vienna in 2014, is Vicente Gandía uitgeroepen tot de beste Spaanse wijnproducent. In hetzelfde jaar voegde de ‘World Association of Journalists and Writers of Wine and Spirits’ Vicente Gandía toe aan de jaarlijkse lijst van beste wijnhuizen ter wereld.

Website Vicente Gandía

Bekijk Vicente Gandia

Ceramic Sauvignon Blanc

Wit | Spanje | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Vicente Gandia heeft een nieuwe wijn ontwikkeld bij Bodegas Urbanas van de Sauvignon Blanc druif! Het persen gebeurt hiervoor erg voorzichtig om het zuiverste sap uit de vrucht te halen. Vervolgens vindt de fermentatie plaats in eikenhouten vaten die licht geroosterd zijn met vulkanisch gesteente geïmporteerd uit IJsland. Dit geeft, in tegenstelling tot het rechtstreeks aanbrengen van de vlam op de notenbalken, deze wijn een unieke nuance. Ten slotte heeft de wijn op zijn “lie” gerijpt in een keramische amfora voor een wat voller mondgevoel. Prachtig allemaal, maar hoe smaakt ie? De Ceramic Sauvignon Blanc is een elegante witte wijn, met aroma's van rijp tropisch fruit en citrus zoals mango en ananas, kruidachtig zoals vers hooi en kruiden zoals peper en vlierbes. In de mond is het levendig met een goede zuurgraad en fijne exotische rokerigheid. Een wijn met een hoge expressie.

Spijs & moment

Mede door zijn stijl en aroma's is hij uitstekend geschikt voor bij gerookte zalm of forel. Ook uitstekend geschikt voor bij ceviche van vis of schaaldieren. Serveer hem tussen de 8-10 graden.

Korte omschrijving

Serieuze en unieke Sauvignon Blanc. Net even anders. Aromatisch, hoge expressie, spannend. Tropisch fruit, hooi, kruiden, tikje rokerig. Try it out!

Product specificaties

Artikelnummer 27145
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Spanje
Streek Valencia
Appellatie Valencia
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8410310622984
EAN fles 8410310622977