Codorniu Ars Collecta Grand Reserva Blanc de Noirs

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Codorniu Ars Collecta Reserva Grand Rosé

Codorniu

Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Ze zijn een symbool van continuïteit, innovatie en trouw aan hun oorsprong. De geschiedenis van Codorníu is het verhaal van een wijnbouwfamilie die dateert uit de zestiende eeuw.

Pas in 1872 gaf Josep Raventós het familiebedrijf een nieuwe impuls om een pionier te worden in de productie van cava, toen hij de eerste fles mousserende wijn creëerde, gemaakt door de traditionele methode toe te passen op een blend van de inheemse druivensoorten van Penedès: Xarel·lo, Macabeo en Parellada. 

We kennen allemaal hun bekende basis Cava's maar als exclusieve importeur voeren wij juist hun zeer speciale Ars Selecta reeks. Een selectie van unieke Gran Reserva-cavas, gemaakt in beperkte oplage en met een geraffineerde selectie van hun oudste wijngaarden en beste druiven als Pinot Noir, Chardonnay en Xarello. Met de Ars Collecta serie viert Codorníu samen met de micro-boutique wijnmakerij Celler Jaume vijf eeuwen traditie. De Jaume-Codorníu Ars Collecta zijn absolute topcava's en worden in beperkte oplage gemaakt met genummerde flessen.

Website: Codorníu

Bekijk Codorniu

Codorniu Ars Collecta Grand Reserva Blanc de Noirs

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Afkomstig uit het continentale klimaatgebied van Segrià, vormt Pinot Noir het grootste deel van deze cava, waardoor het frisheid en verouderingspotentieel heeft. De lokale druif Trepat uit Conca de Barberà, dat ook een landklimaat heeft, maakt de blend compleet. Een geweldige Gran Reserva, met minimaal 30 maanden rijping op zijn gistcellen. Hij is complex, expressief en met een gegarandeerde levensduur. Deze uitzonderlijke goede cava heeft een intense gouden kleur en een fijn delicaat goed geïntegreerde koolzuur met een langdurige mousse.  Aroma's van witte bloemen en ook rood fruit, de meest authentieke nuances van de Pinot Noir-druif spelen in uw neus. De geuren zijn ook weer merkbaar in de mond, waar ze body en opmerkelijke frisheid tonen. Hij is romig, delicaat en lang.

Spijs & moment

Kan elk moment van de dag genuttigd. Cava is één van de weinige dranken die er zelfs goed in gaan bij een mooi ontbijtbuffet.  Daarnaast uiteraard ook bij sushi in de middag of avond. Fijn bij Ceviche maar ook fijn bij een Paëlla . Ideaal bij desserts met rood fruit.

Korte omschrijving

Blanc de Noirs, dus wit van blauwe druiven. Krachtiger, intenser, net meer van alles. Witte bloemen, rood fruit en strakke zuren. Gastronomisch. Kan een stootje hebben!

Product specificaties

Artikelnummer 26056
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Pinot Noir en Trepat
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8410013020704
EAN fles 8410013020612