Codorniu Ars Collecta Reserva Grand Rosé

Rose | Spanje | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Codorniu Ars Collecta Reserva Grand Rosé

Codorniu

Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Ze zijn een symbool van continuïteit, innovatie en trouw aan hun oorsprong. De geschiedenis van Codorníu is het verhaal van een wijnbouwfamilie die dateert uit de zestiende eeuw.

Pas in 1872 gaf Josep Raventós het familiebedrijf een nieuwe impuls om een pionier te worden in de productie van cava, toen hij de eerste fles mousserende wijn creëerde, gemaakt door de traditionele methode toe te passen op een blend van de inheemse druivensoorten van Penedès: Xarel·lo, Macabeo en Parellada. 

We kennen allemaal hun bekende basis Cava's maar als exclusieve importeur voeren wij juist hun zeer speciale Ars Selecta reeks. Een selectie van unieke Gran Reserva-cavas, gemaakt in beperkte oplage en met een geraffineerde selectie van hun oudste wijngaarden en beste druiven als Pinot Noir, Chardonnay en Xarello. Met de Ars Collecta serie viert Codorníu samen met de micro-boutique wijnmakerij Celler Jaume vijf eeuwen traditie. De Jaume-Codorníu Ars Collecta zijn absolute topcava's en worden in beperkte oplage gemaakt met genummerde flessen.

Website: Codorníu

Bekijk Codorniu

Codorniu Ars Collecta Reserva Grand Rosé

Rose | Spanje | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Ars Collecta Grand rosé van Codorníu is een cava met intense aroma's van frambozen, bramen en aardbeien vermengd met een licht citrus aroma dat het fruit weer op zijn beurt een “lift” geeft. In de mond vallen de tonen van rood fruit weer op, typisch voor de Pinot Noir-variëteit. Fris, evenwichtig en de bubbels bevorderen het gevoel van romigheid, versterkt door de minimaal 15 maanden veroudering in contact met de gisten. Deze cava is gemaakt van uitsluitend de beste druiven uit geselecteerde wijngaarden. Pinot Noir, de overheersende variëteit, komt uit Costers del Segre met een continentaal klimaat. De Trepat druif ook van een continentaal klimaat van Conca de Barberà en Xarel lo van de centrale vlakte van Penedès met een mediterraan klimaat. 

Spijs & moment

Niet alleen een fantastisch glas om feestelijk mee te proosten maar past ook uitstekend bij sashimi, gerookte zalm, en een salade eendenborst met een frambozendressing.

Korte omschrijving

Topklasse rosé Cava. Gastronomisch, complex alsook verfrissend. Romige structuur, zeer fijne mousse. Rood fruit en grapefruit karakteriseren de aroma's.

Product specificaties

Artikelnummer 26055
Kleur Rose
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Pinot Noir, Trepat en Xarel.lo
Alcohol percentage 12
EAN doos 8410013022791
EAN fles 8410013022784