De Bortoli Woodfired Heathcote Shiraz

Rood | 0.75 L | 2020 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant De Bortoli

De Bortoli

De Bortoli is een van de grootste familiebedrijven in Australië met een breed gamma aan wijnen en productiefaciliteiten in Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley.

De Bortoli is een van de grootste Australische wijnbedrijven die nog in familiebezit zijn. De bescheiden grondslag ervoor werd gelegd in 1928 door een Italiaans immigrantenpaar. Hun eind 2003 overleden zoon Deen zorgde er echter voor dat De Bortoli uit zou groeien tot de grote en dynamische onderneming die het tegenwoordig is. Het heeft wijngaarden en productiefaciliteiten in gebieden als Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley. De Bortoli produceert een uitgebreid gamma wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus, uiteenlopend van eenvoudige generieke blends, zoals bijvoorbeeld Shiraz-Cabernet en Semillon-Chardonnay, tot prestigieuze terroirwijnen uit de Yarra Valley. De icon-wijn is echter Noble One, een Semillon met botrytis in de stijl van Sauternes.


Website De Bortoli

Bekijk De Bortoli

De Bortoli Woodfired Heathcote Shiraz

Rood | 0.75 L | 2020 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Flinke, robuuste Shiraz van ‘down under’. Met een donkerrode kleur en een paarse gloed. Zoals je mag verwachten met bakken vol donker fruit, zoals kersen, pruimen en bosbessen, naast specerijen (vanille), laurier, peper en pure chocolade. Spannend gelaagd, mondvullend, zacht en dik.

Spijs & moment
Op zijn Australisch bij de barbecue. Bijvoorbeeld bij een sappige rib-eye met zout, rozemarijn en olijfolie. Of een flink stuk gekruid en gepeperd lamsvlees.

Past goed bij: barbecue, rib-eye, lamsbout, hertenbiefstuk

Korte omschrijving

Mondvullende, robuuste Shiraz met bakken donker fruit en een spannende gelaagdheid

Product specificaties

Artikelnummer 27894
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Shiraz
Land Australië
Streek Victoria
Appellatie Heathcote
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9300752050195
EAN fles 9300752050188